Kolac sa punim okusom cokolade...recept iz jedne moje biljeznice,mozda ga neki imaju i pod drugim imenom,ali eto kod mene je ovaj naziv..zato mikser u ruke i ajmo u akciju... :)
Sastojci
Biskvit
· 20 dkg cokolade za kuhanje
· 20 dkg margarina
· 8 jaja
· 20 dkg secera
· 4 zlice brasna
· 1 prasak za pecivo
Krema;
40 dkg cokolade za kuhanje
Biskvit
· 20 dkg cokolade za kuhanje
· 20 dkg margarina
· 8 jaja
· 20 dkg secera
· 4 zlice brasna
· 1 prasak za pecivo
Krema;
40 dkg cokolade za kuhanje
1 l tekuceg vrhnja za slag
Za namakanje biskvita
· 1-2 dcl vruceg mlijeka
Priprema
Odvojite bjeljanjke od zumanjaka. Bjeljanjke umutite u cvrsti snijeg.
U drugoj posudi mikserom umutite zumanjke i secer u pjenastu smjesu.
Cokoladu otopite na pari. U trecoj posudi umutite omeksali margarin i dodajte mu rastopljenu cokoladu,mjesajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesi od cokolade dodajte umucene zumanjke i dobro izmjesajte.
Uz stalno mjesanje postupno dodajte brasno. Drvenom zlicom postupno umjesajte snijeg od bjeljanjaka
Na kraju,takodjer drvenom zlicom umjesajte prasak za pecivo. Sve lagano izmjesajte da se sve poveze.
Dno (ne i rubove) lima za pecenje namastite i pobrasnite. Izlijte smjesu u lim za pecenje te pecite oko 20 min na 180 stupnjeva.
Jos vruc peceni biskvit prelijte ravnomjerno vrucim mlijekom.
Krema:
Cokoladu izlomite te stavite u posudu zajedno sa 2 dcl vrhnja za kuhanje te otopite na tihoj vatri pazeci
pritom da ne zagori.
Dodajte ostatak vrhnja te pojacajte temperaturu na stednjaku i uz mjesanje neka uzavrije. Kuhajte jos na laganoj vatri oko 10-ak min.
Vrucu kremu izlijte preko biskvita. Ostavite u hladnjaku najmanje 24 sata da se kolac dobro ohladi i stisne.
Posluživanje
Peceni biskvit koji ste prelili sa mlijekom ostavite da se malo prohladi prije nego izlijete kremu na ---- njega jer ce manje upiti kremu i s time ce kreme ostati vise gore na kolacu.
Preko kolaca mozete staviti cokoladnu glazuru.
Nemojte koristiti zamjenu za sl.vrhnje nego vrhnje za slag.
coolinarika.com
· 1-2 dcl vruceg mlijeka
Priprema
Odvojite bjeljanjke od zumanjaka. Bjeljanjke umutite u cvrsti snijeg.
U drugoj posudi mikserom umutite zumanjke i secer u pjenastu smjesu.
Cokoladu otopite na pari. U trecoj posudi umutite omeksali margarin i dodajte mu rastopljenu cokoladu,mjesajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesi od cokolade dodajte umucene zumanjke i dobro izmjesajte.
Uz stalno mjesanje postupno dodajte brasno. Drvenom zlicom postupno umjesajte snijeg od bjeljanjaka
Na kraju,takodjer drvenom zlicom umjesajte prasak za pecivo. Sve lagano izmjesajte da se sve poveze.
Dno (ne i rubove) lima za pecenje namastite i pobrasnite. Izlijte smjesu u lim za pecenje te pecite oko 20 min na 180 stupnjeva.
Jos vruc peceni biskvit prelijte ravnomjerno vrucim mlijekom.
Krema:
Cokoladu izlomite te stavite u posudu zajedno sa 2 dcl vrhnja za kuhanje te otopite na tihoj vatri pazeci
pritom da ne zagori.
Dodajte ostatak vrhnja te pojacajte temperaturu na stednjaku i uz mjesanje neka uzavrije. Kuhajte jos na laganoj vatri oko 10-ak min.
Vrucu kremu izlijte preko biskvita. Ostavite u hladnjaku najmanje 24 sata da se kolac dobro ohladi i stisne.
Posluživanje
Peceni biskvit koji ste prelili sa mlijekom ostavite da se malo prohladi prije nego izlijete kremu na ---- njega jer ce manje upiti kremu i s time ce kreme ostati vise gore na kolacu.
Preko kolaca mozete staviti cokoladnu glazuru.
Nemojte koristiti zamjenu za sl.vrhnje nego vrhnje za slag.
coolinarika.com