Sastojci hrskava podloga 400 g usitnjenih napolitanki od ljesnjaka 5 velikih zlica Lino nougat namaza kremica 200 g cokolade s ljesnjacima (sjeckanim) 50 g cokolade za kuhanje 200 g mlijecnog ili sirnog namaza 3 slagfixsa – ucvrscivaca za slag 500 ml vrhnja za slag 1 vanil secer
Priprema 1. Napolitanke dobro usitniti ili samljeti, dodati Lino nougat namaz i dobro rukama povezati smjesu. Kalup promjera oko 24°C namazati s malo ulja, rasporediti smjesu, oblikovati po zelji, (ja sam oblikovala srce) i lagano utisnuti, moze se
pomoci i valjkom da se ljepse poravna. Pomagati si vlaznim rukama. Podlogu staviti u frizider. 2. Za kremicu, cokolade nakidati i preliti s 100 ml vrhnja, otopiti na pari ili na laganoj vatri, ostaviti da se malo ohladi. Moze se staviti obicna mlijecna cokolada pa dodati oko 50-80g sitno sjeckanih ili mljevenih ljesnjaka. 3. Ostatak vrhnja, mlijecni namaz, van.mli secer i slagfix istuci u cvrsti slag (kremu), dodati mlaku cokoladnu smjesu i sve jos kratko izmutiti mikserom. 4. Namazati podlogu, ukrasiti po
ČOKO – KOKO TORTANesto jednostavno a predivno…ukusno, lagano………. Torta sa laganim korama od Kokosa, kremom od vanile I Kokosa….cokoladnim prelivom, koji dopunjuje ukus…Saznaj više
VODENA TORTA
SASTOJCI:Biskvit:• 6 jaja• 450 gr secera• 15 zlica vode• 300 gr glatkoga brasna• 1 i pol prasak za pecivo• 150 gr mljevenih oraha• 1 naranca (koric…Saznaj više
TORTA MRENATorta neobicnog imena, ali i neobicnog ukusa. Kremasta, penasta, socna i lepa. U mojoj kuci nestane za cas.SASTOJCI Kora 6 jaja 6 kasika se…Saznaj više
GABON TORTA BEZ TRUNKE BRAŠNAZa fil :250 gr maslaca125 gr margarina250 gr prah šećera16 žumanaca250 gr čokolade za kuvanjeZa kore (peku se četiri ovakve, ukalupu prečnika 28 cm):4…Saznaj više