Sastojci
Biskvit:
2 komada jaja
200 gr šećer
180 gr maslaca ili margarina
2 kašike džema od jabuka
9-12 kašika mlijeka
200 gr Pšeničnog glatkog brašna Podravka (za izradu tijesta)
1 pakovanje Praška za pecivo Dolcela
kora od limuna
4 veće jabuke narezane na kriške
za posip Vanilin šećera u prahu Dolcela
Priprema
1.
Umutiti pjenasto jaja i dodati šećer. Mutiti dok se ne otopi i dodati omekšali puter ili margarin. Mutiti mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Dodati dvije kašike džema od jabuka sa par kašika mlijeka i mutiti mikserom do sjedinjenja.
2.
U drugu posudu sjediniti brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu koju smo prethodno već umutili. Preostalo mlijeko dodati ako je pregusta smjesa. Na kraju dodati i limunovu koricu.
3.
U manji pleh istresti smjesu i utisnuti kriške jabuka koje smo ogulili, narezali na kriške i posuli sa
malo soka od limuna da ne potamne.
4.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Na pola pečenja prekriti sa folijom da ne potamni previše. Provjeriti sa čačkalicom kad je gotov. Izvaditi iz pečnice i pustiti da se ohladi.
Posluživanje
Posuti sa šećerom u prahu.
coolinarika.com
1 pakovanje Praška za pecivo Dolcela
kora od limuna
4 veće jabuke narezane na kriške
za posip Vanilin šećera u prahu Dolcela
Priprema
1.
Umutiti pjenasto jaja i dodati šećer. Mutiti dok se ne otopi i dodati omekšali puter ili margarin. Mutiti mikserom dok smjesa ne postane kompaktna. Dodati dvije kašike džema od jabuka sa par kašika mlijeka i mutiti mikserom do sjedinjenja.
2.
U drugu posudu sjediniti brašno sa praškom za pecivo i dodati u smjesu koju smo prethodno već umutili. Preostalo mlijeko dodati ako je pregusta smjesa. Na kraju dodati i limunovu koricu.
3.
U manji pleh istresti smjesu i utisnuti kriške jabuka koje smo ogulili, narezali na kriške i posuli sa
malo soka od limuna da ne potamne.
4.
Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata. Na pola pečenja prekriti sa folijom da ne potamni previše. Provjeriti sa čačkalicom kad je gotov. Izvaditi iz pečnice i pustiti da se ohladi.
Posluživanje
Posuti sa šećerom u prahu.
coolinarika.com