DOBRO JUTRO. ZA 30 MINUTA!



Kad sam ga složila skužila sam da moji klinci sve ovo jedu za doručak… pa nek se onda zove Dobro jutro… lagan, osvježavajući kolač...


Posvećujem ga kolegi (kojem je i namijenjen) koji je uvijek uz nas kad nam je teško, koji nas svaki dan uveseljava svojim pričama pa zaboravimo sve probleme… i koji obožava kolače… Dino, u slast!

Sastojci
Podloga
· 1 list oblatne izrezan na veličinu padele
· 300 g mljevenih Plazma keksa
· 100 g čokoladnih crunch müsli
· 150 g maslaca
· 100 g čokolade za kuhanje
· 1 veća naranča (sok i izribana korica)


Nadjev
· 4 vrećice Šlag Hit-a
· 3 vrećice Šlag Fixa



· 2 vanilin šećera
· 250 ml hladnog mlijeka
· 100 ml hladne vode
· 400 g kiselog vrhnja (12 % m.m.)
· 150 g krem jogurta
· 200 g Čokolino Crunch kuglica

Ukrašavanje
· 80 g čokolade za kuhanje
· 1 žlica ulja

Priprema
Za podlogu
Izrezati oblatnu i staviti je u padelu (cca 36×24 cm) obloženu pek papirom.
U posudu usuti mljevene kekse, müsle i naribanu narančinu koricu.
Dodati čokoladu otopljenu na pari, omekšali (ne otopljeni) maslac i iscijeđeni sok od naranče.
Izmiješati smjesu rukama, rasporediti je na oblatnu i poravnati.

Za nadjev
Mikserom stući šlag, šlag fix, vaniliju i mješavinu mlijeka i vode. U smjesu lagano žlicom umiješati kiselo vrhnje i krem jogurt (ja sam koristila Vindijin Freska Euforija jaffa-čoko crispies).
Trećinu dobivene kreme rasporediti po podlozi pa posuti polovicom Čokolino Crunch kuglica. Premazati drugom trećinom kreme, posuti ostatkom kuglica i premazati ostatkom kreme. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Izvaditi kolač iz padele na 



tacnu, odrezati višak pek papira (ja ostavim papir ispod kolača radi rezanja oblatne koja je malo tvrđa da ne izderem tacnu) i ukrasiti ga čokoladnom glazurom (otopiti čokoladu na pari, dodati ulje pa smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje i povlačiti kose crte preko kolača).
Posluživanje
Vrlo brzo gotov, izuzetno ukusan i osvježavajući kolač.
coolinarika.com