Kad sam ga složila skužila sam da moji klinci sve ovo jedu za doručak… pa nek se onda zove Dobro jutro… lagan, osvježavajući kolač...
Posvećujem ga kolegi (kojem je i namijenjen) koji je uvijek uz nas kad nam je teško, koji nas svaki dan uveseljava svojim pričama pa zaboravimo sve probleme… i koji obožava kolače… Dino, u slast!
Sastojci
Podloga
· 1 list oblatne izrezan na veličinu padele
· 300 g mljevenih Plazma keksa
· 100 g čokoladnih crunch müsli
· 150 g maslaca
· 100 g čokolade za kuhanje
· 1 veća naranča (sok i izribana korica)
Nadjev
· 4 vrećice Šlag Hit-a
· 3 vrećice Šlag Fixa
· 2 vanilin šećera
· 250 ml hladnog mlijeka
· 100 ml hladne vode
· 400 g kiselog vrhnja (12 % m.m.)
· 150 g krem jogurta
· 200 g Čokolino Crunch kuglica
Ukrašavanje
· 80 g čokolade za kuhanje
· 1 žlica ulja
Priprema
Za podlogu
Izrezati oblatnu i staviti je u padelu (cca 36×24 cm) obloženu pek papirom.
U posudu usuti mljevene kekse, müsle i naribanu narančinu koricu.
Dodati čokoladu otopljenu na pari, omekšali (ne otopljeni) maslac i iscijeđeni sok od naranče.
Izmiješati smjesu rukama, rasporediti je na oblatnu i poravnati.
Za nadjev
Mikserom stući šlag, šlag fix, vaniliju i mješavinu mlijeka i vode. U smjesu lagano žlicom umiješati kiselo vrhnje i krem jogurt (ja sam koristila Vindijin Freska Euforija jaffa-čoko crispies).
Trećinu dobivene kreme rasporediti po podlozi pa posuti polovicom Čokolino Crunch kuglica. Premazati drugom trećinom kreme, posuti ostatkom kuglica i premazati ostatkom kreme. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Izvaditi kolač iz padele na
tacnu, odrezati višak pek papira (ja ostavim papir ispod kolača radi rezanja oblatne koja je malo tvrđa da ne izderem tacnu) i ukrasiti ga čokoladnom glazurom (otopiti čokoladu na pari, dodati ulje pa smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje i povlačiti kose crte preko kolača).
Posluživanje
Vrlo brzo gotov, izuzetno ukusan i osvježavajući kolač.
coolinarika.com
Sastojci
Podloga
· 1 list oblatne izrezan na veličinu padele
· 300 g mljevenih Plazma keksa
· 100 g čokoladnih crunch müsli
· 150 g maslaca
· 100 g čokolade za kuhanje
· 1 veća naranča (sok i izribana korica)
Nadjev
· 4 vrećice Šlag Hit-a
· 3 vrećice Šlag Fixa
· 2 vanilin šećera
· 250 ml hladnog mlijeka
· 100 ml hladne vode
· 400 g kiselog vrhnja (12 % m.m.)
· 150 g krem jogurta
· 200 g Čokolino Crunch kuglica
Ukrašavanje
· 80 g čokolade za kuhanje
· 1 žlica ulja
Priprema
Za podlogu
Izrezati oblatnu i staviti je u padelu (cca 36×24 cm) obloženu pek papirom.
U posudu usuti mljevene kekse, müsle i naribanu narančinu koricu.
Dodati čokoladu otopljenu na pari, omekšali (ne otopljeni) maslac i iscijeđeni sok od naranče.
Izmiješati smjesu rukama, rasporediti je na oblatnu i poravnati.
Za nadjev
Mikserom stući šlag, šlag fix, vaniliju i mješavinu mlijeka i vode. U smjesu lagano žlicom umiješati kiselo vrhnje i krem jogurt (ja sam koristila Vindijin Freska Euforija jaffa-čoko crispies).
Trećinu dobivene kreme rasporediti po podlozi pa posuti polovicom Čokolino Crunch kuglica. Premazati drugom trećinom kreme, posuti ostatkom kuglica i premazati ostatkom kreme. Staviti u hladnjak da se ohladi.
Izvaditi kolač iz padele na
tacnu, odrezati višak pek papira (ja ostavim papir ispod kolača radi rezanja oblatne koja je malo tvrđa da ne izderem tacnu) i ukrasiti ga čokoladnom glazurom (otopiti čokoladu na pari, dodati ulje pa smjesu staviti u vrećicu za ukrašavanje i povlačiti kose crte preko kolača).
Posluživanje
Vrlo brzo gotov, izuzetno ukusan i osvježavajući kolač.
coolinarika.com