NESQUIK – SAN TORTA


Sastojci:
Braon korica:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade


Žuta korica:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od vanile

Bela korica:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašika gustina

Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna (punih)



1 l mleka
1,5 margarin
400 gr nesquika
300 gr krem šlaga

Priprema:
Braon korica:

Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od čokolade. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.

Žuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati prah puding od vanile. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.

Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kašika šećera u čvrst sneg i lagano dodati 3 kašike gustina. Ispeći koricu na 180°C oko 10 – 15 minuta.

Fil:
15 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera, pa dodati 10 kašika brašna i 2 dl mleka. Sve to zakuvati u 8 dl mleka. U vruće umešati 200 gr nesquika, a kada se sve ohladi dodati 



umućeni margarin, izmiksati i dodati još 200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g šlaga sa 3 dl mleka.

Finalni postupak:
Ređati braon korica – fil – šlag – bela korica – fil -šlag – žuta korica – fil – šlag.
kuvajmo-blogovski.com

receptii-i-ideje.blogspot.com
Filed under  |