Jednostavan kolac, pogotovo za mlade domacice...
Sastojci
· 3 šolje (200ml )brašno
· 2 šolje sećer
· 3 šolje jogurt
· 3 šolje (200ml )brašno
· 2 šolje sećer
· 3 šolje jogurt
· 1 šolja ulja
· 2 male kađike sode bikarb.
· 4 kašike kakao
Preliv:
· 10 kašike mleko
· 10 kašike sećer
· 150 gr puter (margarin)
· 200 gr čokolada
Priprema
Laka i brza je priprema,samo se promesaju jogurt i ulje sa smesom od secer,brasno,sode i kakao u homogenu smesu i izlije u nauljen i brasnom posut pleh(40x27cm). Pece se na 180-200C. (cackalicom se proba dali je peceno).
Kada je pecenje pri kraju,pripremi se
preliv. Secer,mleko,puter i cokolada kuva se dok se stopi secer i cokolada.
Vruci kolac prelije se vrucim prelivom.
coolinarika.com
· 2 male kađike sode bikarb.
· 4 kašike kakao
Preliv:
· 10 kašike mleko
· 10 kašike sećer
· 150 gr puter (margarin)
· 200 gr čokolada
Priprema
Laka i brza je priprema,samo se promesaju jogurt i ulje sa smesom od secer,brasno,sode i kakao u homogenu smesu i izlije u nauljen i brasnom posut pleh(40x27cm). Pece se na 180-200C. (cackalicom se proba dali je peceno).
Kada je pecenje pri kraju,pripremi se
preliv. Secer,mleko,puter i cokolada kuva se dok se stopi secer i cokolada.
Vruci kolac prelije se vrucim prelivom.
coolinarika.com