Čupava pita sa nadjevom od maka, jabuka i sira. Odličan recept
Sastojci:
tijesto;
20 dag Pšenično glatko brašno Podravka
7 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 jaje
7 dag margarina
1 m.ž Praška za pecivo Docela
nadjev;
1 dio 40 dag jabuka
2 dio 20 dag mljevenog maka
1 jaje
nadjev od sira;
1 dcl vrhnja za šlag
40 dag svježeg sira
5 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
limunova korica
2 jaja
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od brašna ,šećera,jaja ,vanilin šećera,praška za pecivo i margarina.Polovicu tijesta odvojiti i zamijesiti sa 2 velike žlice maka.Svijetli dio tijesta razvaljati u veličini manjeg dubokog pleha.Staviti tijesto u lim obložen pek papirom i peći 10 minuta na 180 stupnjeva.
2.
Preostali mak pomiješati sa jajetom.Šlag izmutiti pa pomiješati sa šećerima,koricom limuna,
sirom i jajetom.U jednu trćinu kreme od sira umiješati mak.Na pečeno tijesto rasporediti komade jabuka,a okolo i ispod nadjev od maka.Sve preliti sa bijelim nadjevom od sira.
3.
Po vrhu naribati preostalo tijesto u koje je umiješan mak.Peći kolač još oko 45 minuta tj,dok korica kolača ne zažuti.
4.
Ohlađeni kolač ,pospite šećerom u prahu i poslužite.
coolinarika.com
7 dag margarina
1 m.ž Praška za pecivo Docela
nadjev;
1 dio 40 dag jabuka
2 dio 20 dag mljevenog maka
1 jaje
nadjev od sira;
1 dcl vrhnja za šlag
40 dag svježeg sira
5 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
limunova korica
2 jaja
Priprema
1.
Zamijesite tijesto od brašna ,šećera,jaja ,vanilin šećera,praška za pecivo i margarina.Polovicu tijesta odvojiti i zamijesiti sa 2 velike žlice maka.Svijetli dio tijesta razvaljati u veličini manjeg dubokog pleha.Staviti tijesto u lim obložen pek papirom i peći 10 minuta na 180 stupnjeva.
2.
Preostali mak pomiješati sa jajetom.Šlag izmutiti pa pomiješati sa šećerima,koricom limuna,
sirom i jajetom.U jednu trćinu kreme od sira umiješati mak.Na pečeno tijesto rasporediti komade jabuka,a okolo i ispod nadjev od maka.Sve preliti sa bijelim nadjevom od sira.
3.
Po vrhu naribati preostalo tijesto u koje je umiješan mak.Peći kolač još oko 45 minuta tj,dok korica kolača ne zažuti.
4.
Ohlađeni kolač ,pospite šećerom u prahu i poslužite.
coolinarika.com