Neodoljiva kombinacija čokolade, kokosa i sira...
A ova tekstura koja se topi u ustima, naprosto je zavodljiva...
Sastojci
biskvit
50 g kakao praha
400 g šećera
1 žličica soli
100 g brašna
100 g gorke čokolade
3 jaja
1,5 dl ulja
2 žlice vode
Nadjev
200 g svježeg sira
2 dl slatkog vrhnja
4 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
100 g ribanog kokosa
Glazura
2 dl slatkog vrhnja
100 g gorke čokolade
dekoracija (po želji)
20 g ribanog kokosa
Priprema
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Čokoladu oštrim nožem narezati na komadiće.
Pomiješati kakao, brašno i sol. U drugoj zdjeli mikserom miješati jaja sa šećerom. Kad je pjena čvrsta, dodati vodu, još malo miješati, a potom i ulje. Sve još kratko izmiješati i postepeno dodavati mješavinu suhih sastojaka. Kad je smjesa jednolična, umiješati komadiće čokolade. Izliti u lim veličine 34x24 cm obložen papirom za pečenje i peći 30-40 min. Os cca 25. min provjeriti sredinu biskvita čačkalicom - ako izađe suha, pečenje je gotovo.
Dok se biskvit hladi, pripremiti nadjev. Vrhnje miješati sa šećerom dok se ne napravi čvrsti šlag. Dodati sir
i vaniliju i miksati dok se ne ujednači. Dodati kokos i još dobro promiješati. Namazati nadjev po biskvitu.
Za glazuru zagrijati vrhnje, ne do vrenja. Dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi i dobro sjedini. Preliti preko nadjeva i pažljivo poravnati. Po želji posuti kokosom. Ostaviti u hladnjaku preko noći (ili najmanje 4 sata prije posluživanja).
coolinarika.com
100 g ribanog kokosa
Glazura
2 dl slatkog vrhnja
100 g gorke čokolade
dekoracija (po želji)
20 g ribanog kokosa
Priprema
Pećnicu zagrijati na 180°C.
Čokoladu oštrim nožem narezati na komadiće.
Pomiješati kakao, brašno i sol. U drugoj zdjeli mikserom miješati jaja sa šećerom. Kad je pjena čvrsta, dodati vodu, još malo miješati, a potom i ulje. Sve još kratko izmiješati i postepeno dodavati mješavinu suhih sastojaka. Kad je smjesa jednolična, umiješati komadiće čokolade. Izliti u lim veličine 34x24 cm obložen papirom za pečenje i peći 30-40 min. Os cca 25. min provjeriti sredinu biskvita čačkalicom - ako izađe suha, pečenje je gotovo.
Dok se biskvit hladi, pripremiti nadjev. Vrhnje miješati sa šećerom dok se ne napravi čvrsti šlag. Dodati sir
i vaniliju i miksati dok se ne ujednači. Dodati kokos i još dobro promiješati. Namazati nadjev po biskvitu.
Za glazuru zagrijati vrhnje, ne do vrenja. Dodati razlomljenu čokoladu i miješati dok se ne rastopi i dobro sjedini. Preliti preko nadjeva i pažljivo poravnati. Po želji posuti kokosom. Ostaviti u hladnjaku preko noći (ili najmanje 4 sata prije posluživanja).
coolinarika.com