Ovo je jako fina i izdašna torta.
SASTOJCI:
za 1 biskvit
• 2 jaja
• 10 žlica šećera
• 13 žl. mlijeka
• 1 žl. kakaoa
• 15 žl. brašna
• 1 prašak za pecivo
Nadjev
• 1 litra mlijeka
• 10 žl. šećera
• 250g margarina za kreme
• 100 g čokolade za kuhanje
• 20 dkg oraha
PRIPREMA:
Biskvit
1. Peći 2 biskvita. Jaja izraditi sa šećerom te dodati ostale sastojke i sve izraditi.
2. Peći u okruglom kalupu (dobro namaštenom i pobrašnjenom) na 180° C 20-tak minuta.
3. Kada se biskviti ohlade, prerezati po sredini na dva dijela.
Nadjev
1. Staviti mlijeko sa šećerom, čokoladom i margarinom da se kuha. kad se margarin otopi i kad provrije dodati orahe i kuhati 5 minuta.
Fil
1. U dubokom okruglom kalupu (može onaj lim za torte u kojem su se biskviti pekli ili u dubokoj padeli istog promjera) staviti na dno prvu polovicu jednog biskvita.
2. 1/4 još toplog nadjeva rasporediti po po prvoj kori
3. Staviti drugu koru i ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve kore.
na kraju kolač na vrhu
zaliti preostalom količinom nadjeva.
4. Ostaviti da se ohladi i stisne u hladnjaku
Posluživanje
Nadjev mora biti vruć pa ga pravite tek kad vam se biskviti ohlade.
Ako koristite kalup za tortu, potrebno je podmjestiti neku tacu ispod jer će malo nadjeva iscuriti tijekom hlađenja.
U nadjev se može dodati ruma ili vanilije radi arome. Umjesto oraha možete koristiti lješnjake, bademe ili kokos.
Ja sam pekla 4 biskvita, svaki od polovice smjese da izbjegnem rezanje pa su malo ispali deblje. Ali kolač i dalje prebrzo nestaje :-).
Ako vam biskviti ispadnu malo deblji ili želite da kolač bude baš mokar i natopljen, povećajte količinu mlijeka za 2-3 dl, dodajte još 100 g čokolade i 100 g oraha.
coolinarika.com
• 100 g čokolade za kuhanje
• 20 dkg oraha
PRIPREMA:
Biskvit
1. Peći 2 biskvita. Jaja izraditi sa šećerom te dodati ostale sastojke i sve izraditi.
2. Peći u okruglom kalupu (dobro namaštenom i pobrašnjenom) na 180° C 20-tak minuta.
3. Kada se biskviti ohlade, prerezati po sredini na dva dijela.
Nadjev
1. Staviti mlijeko sa šećerom, čokoladom i margarinom da se kuha. kad se margarin otopi i kad provrije dodati orahe i kuhati 5 minuta.
Fil
1. U dubokom okruglom kalupu (može onaj lim za torte u kojem su se biskviti pekli ili u dubokoj padeli istog promjera) staviti na dno prvu polovicu jednog biskvita.
2. 1/4 još toplog nadjeva rasporediti po po prvoj kori
3. Staviti drugu koru i ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve kore.
na kraju kolač na vrhu
zaliti preostalom količinom nadjeva.
4. Ostaviti da se ohladi i stisne u hladnjaku
Posluživanje
Nadjev mora biti vruć pa ga pravite tek kad vam se biskviti ohlade.
Ako koristite kalup za tortu, potrebno je podmjestiti neku tacu ispod jer će malo nadjeva iscuriti tijekom hlađenja.
U nadjev se može dodati ruma ili vanilije radi arome. Umjesto oraha možete koristiti lješnjake, bademe ili kokos.
Ja sam pekla 4 biskvita, svaki od polovice smjese da izbjegnem rezanje pa su malo ispali deblje. Ali kolač i dalje prebrzo nestaje :-).
Ako vam biskviti ispadnu malo deblji ili želite da kolač bude baš mokar i natopljen, povećajte količinu mlijeka za 2-3 dl, dodajte još 100 g čokolade i 100 g oraha.
coolinarika.com