Torta, naravno nije moja. Ali sam je pravila jedno milion puta.... Znaci, drugacija i isprobana!
Sastojci
Sastojci za 2 kore
10belanaca
300 grsecera
200 grmlevenih oraha
3 kasikebrasna
Sastojci za fil:
· 600 mlmleka
· 10zumanaca
· 18 kasikasecera
· 1puding od vanile
· 250 grmaslaca ili margarina
· 100 gr zele-bombona
· 100 grcokolade za kuvanje
· oko 40 komada Petit keksa
· 250 mlslatke pavlake
· sok ili crna kafa kuvana
Priprema
Priprema kora:
Umutiti penasto 5 belanaca, dodati 150 gr secera, onda lagano kasikom dodati 100 gr mlevenih oraha, 1,5 kasiku brasna i nezno izmesati. Peci na pek-papiru na 180 stepeni 35 minuta. Tako napraviti jos jednu koru.
Za fil:
Ukuvati u 600 ml mleka i 18 kasika secera, 10 zumanaca i jedan puding. U ohladjen fil umesati izmiksan maslac i sve dobro sjediniti. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodati sitno iseckane zele-bombone,a u drugi istopljenu cokoladu.
Slaganje torte:
kora, pola zutog fila, red Petit keksa umocenog u sok ili crnu kafu (preferiram crnu kafu), drugi deo zutog fila,
kora, pola cokoladnog fila, red Petit keksa, drugi deo cokoladnog fila, umucena slatka pavlaka.
Posluživanje
Tortu ostaviti par sati ili preko noci u frizideru da keks omeksa i fil stegne, da se sve fino poveze.
Uzivajte u kafici i parcetu ove zaista ukusne torte. Prijatno!
coolinarika.com
Sastojci za 2 kore
10belanaca
300 grsecera
200 grmlevenih oraha
3 kasikebrasna
Sastojci za fil:
· 600 mlmleka
· 10zumanaca
· 18 kasikasecera
· 1puding od vanile
· 250 grmaslaca ili margarina
· 100 gr zele-bombona
· 100 grcokolade za kuvanje
· oko 40 komada Petit keksa
· 250 mlslatke pavlake
· sok ili crna kafa kuvana
Priprema
Priprema kora:
Umutiti penasto 5 belanaca, dodati 150 gr secera, onda lagano kasikom dodati 100 gr mlevenih oraha, 1,5 kasiku brasna i nezno izmesati. Peci na pek-papiru na 180 stepeni 35 minuta. Tako napraviti jos jednu koru.
Za fil:
Ukuvati u 600 ml mleka i 18 kasika secera, 10 zumanaca i jedan puding. U ohladjen fil umesati izmiksan maslac i sve dobro sjediniti. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodati sitno iseckane zele-bombone,a u drugi istopljenu cokoladu.
Slaganje torte:
kora, pola zutog fila, red Petit keksa umocenog u sok ili crnu kafu (preferiram crnu kafu), drugi deo zutog fila,
kora, pola cokoladnog fila, red Petit keksa, drugi deo cokoladnog fila, umucena slatka pavlaka.
Posluživanje
Tortu ostaviti par sati ili preko noci u frizideru da keks omeksa i fil stegne, da se sve fino poveze.
Uzivajte u kafici i parcetu ove zaista ukusne torte. Prijatno!
coolinarika.com