TORTA OD ORAHA.



Ova torta nije za kulinarske “lijenčine” jer njezina priprema zahtijeva puno ljubavi i truda koji će se višestruko vratiti.

Cimet, muškatni oraščić i rum dat će joj posebnu aromu, a orasi u biskvitu i kremi zadovoljit će ljubitelje klasičnih okusa.

SASTOJCI
Za biskvit
• 230 goraha
• 6 jaja
• 120 g šećera
• 110 g Pšeničnog glatkog brašna
• 2 žlice ruma

Za kremu
• 350 ml mlijeka
• 2-3 žlice limunova soka
• 1 žličica naribane limunove korice


• 1 žličica Cimeta mljevenog
• 150 g mljevenih oraha
• 2 Vanilin šećera
• 2 žlice ruma
• 300 g maslaca
• 120 g šećera
• 60 g Pšeničnog glatkog brašna
• ½ žličice naribanog muškatnog oraščića

PRIPREMA
1. Odvojite bjelanca od žumanaca. Bjelanca istucite u čvrsti snijeg i umiješajte pola količine šećera.

2. Žumanca pjenasto izmiješajte s preostalim šećerom i dodajte rum. U izrađena žumanca naizmjence umiješajte brašno i tučene bjelance te na kraju mljevene orahe.

3. Smjesu ulijte u uljem namazan i pek-papirom prekriven oblik za tortu promjera 24 cm i pecite na temperaturi od 180°C oko 35 minuta. Pećnicu isključite, a biskvitno tijesto ostavite u pećnici da se ohladi.

4. Za kremu, brašno, šećer i vanilin šećer izmiješajte sa 150 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte električnom miješalicom.

5. Ostatak mlijeka zakipite, u njega izlijte pripremljenu smjesu i miješajući kuhajte na laganoj vatri 6-7 minuta, dok ne dobijete gustu kremu.

6. U ohlađenu kremu dodajte 



mljevene orahe, cimet, rum, muškatni oraščić, limunovu koricu i sok te maslac koji ste prethodno pjenasto izradili.

7. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na tri dijela. Svaki list biskvitnog tijesta premažite sa 2-3 žlice kreme. Površinu i rubove torte također premažite kremom i pospite mljevenim orasima.

Posluživanje:
Tortu od oraha dobro ohladite i poslužite. Po želji možete je ukrasiti čokoladnom glazurom i orasima.

Savjet:
Svaki biskvitni list torte možete premazati najprije tankim slojem džema od marelice, a zatim kremom
coolinarika.com
Filed under  | 

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • NETHERLINA SastojciPodloga· 250 g keksi · 50 g šećera · 100 g maslaca · 1 dl iscijeđenog soka od naranče· 1/2 žličice ekstrakta od narančePrva krema· 500 ml s… Saznaj više
  • PAKLENO DOBRA TORTA! SastojciPodloga115 g maslaca400 g mljevenog integralnog butterkeksa2 dcl hladne,crne,jake nezaslađene kave2 velike žlice ruma3 velike žlice šećeraK… Saznaj više
  • JOGURT TORTA SA JAGODAMA! SastojciZa kore230 g mljevenog plazma keksa ili nekog drugog 200 g otopljenog maslaca Krema· 500 ml jogurta punomasnog · 400 ml slatkog vrhnja za… Saznaj više
  • “RAZBRKANA” TORTA Sastojci· 300 + 100 gr biskote ("Lady Fingers", "Plazma") · 50 ml mleko · 50 ml jako kafe (espresso) · 4 kasike konjak (moze i rum ili neki drugi … Saznaj više
  • MILKA TORTA! Torta koju bih ja mogla jesti svaki put, najomiljenija meni i mojim prijateljima. SastojciZa kore· 21 bjelanjaka · 450 g šećera (mnogima je torta… Saznaj više
  • LISA! SastojciLemon curdnaribana korica 3 limuna180 g šećera 80 g maslaca 4 jaja prstohvat soli 80 ml iscijeđenog soka limunaZa podlogu170 g Graham crach… Saznaj više
  • KAMELIJA! Za mene Kraljica medju tortama! Kao znak zahvalnosti za sve vas drage cool prijateljice i prijatelje ! SASTOJCIPrva kora5belanaca 100grsecera 100gr… Saznaj više
  • PUDING TORTA! SastojciZa koru· 250 g.petit keksa · 1 pakungvanilin secera · 100 g.secera u prahu · 150 g.butraCokoladna krema· 500 ml.mlijeka · 1 prasak za pudi… Saznaj više
  • ČOKO-NES TORTA Sastojci3 jaja3 kašike šećera2 belanca1 kašika šećera3 kašike brašna1 kašika kakaa1 prašak za pecivo6 kašike mljevenih oraha2 kašike mleka5 kašike … Saznaj više
  • CREAMY MONTE SastojciPodloga· 250 gr Mc’Vities digestive keksa · 100 gr masla · 2 žlice ruma · 1 žličica cimetaPrva krema· 6 dcl mlijeka · 6 žlica gustina/brašn… Saznaj više