BRZA POSLASTICA, GRIZ! 15 MIN!



Ovo je bila i ostala jedna od omiljenih poslastica moje dece, jedan je voleo griz sa mlekom a drugi je voleo sutlijaš, ali su obojica jeli, bilo šta da je od ta dva skuvano. :))


Sastojci
2 osobe
500 ml mleka
50 g pšeničnog griza
35 g šećera ( oko dve ravne kašike, ili po ukusu )



1 kašika vanilla paste ili
1 kesica vanilinog šećera po ukusu cimet

Priprema
U manju šerpicu staviti mleko,šećer i vanilu i pustiti da provri ( ja uvek kuvam na osrednjoj temperaturi, tako mi se ne " uhvati " mleko za dno šerpe.
Kad je mleko provrelo, sipati, u tankom mlazu već pripremljen griz i mešati sa žicom za mućenje, da nemate grudvica i kuvati dok vam se ne zgusne, oko 5 minuta, ja celo vreme mešam sa zicom.
Kad se zgusnulo,skloniti sa ringle, sipati u činijice i ostaviti da se ohladi. Ohlađeno posuti sa malo 



cimeta i poslužiti.
Ja lično volim da je malo ređi griz i jedem ga dok je topao,vi, ako volite da je baš gusto,dodati još 5 do 10 g griza.

Prijatno!!!!
Posluživanje
Ovaj recept nije za iskusne domaćice, ovo je za one mlade početnice u kuhinji.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: