Fini bakin kolač s mekim biskvitom i podlogom od oraha i keksa. Probajte
Sastojci
Podloga:
· 15 dkg mljevenog petit keksa
· 15 dkg mljevenih oraha ( može i pola mljevenih, pola sjeckanih)
· 15 dkgšećera u prahu
· 1/2 (125 g)margarina po potrebimlijeka
Biskvit:
· 3jaja
· 3 žlicešećera
· 3 žlicehladne vode
· 3 žlicebrašna polapraška za pecivo
Priprema
1. Prvo napravite masu za podlogu. Omekšali margarin utrljajte u smjesu od mljevenih oraha, keksa i šećera u prahu, da se dobro sjedini. Po potrebi dodajte malo mlijeka. Smjesa treba biti čvrsta, nikako rijetka. Tepsiju u kojoj ćete peći kolač obložite papirom za pečenje, da se kasnije lakše odvoji. Smjesu od keksa nanesite na papir i dobro poravnajte prstima. Zatim napravite vodeni biskvit.
2. Za pripremu biskvita prvo istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka uz dodatak šećera. Dodajte hladnu vodu, žumanjke i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu za biskvit
zatim premažite preko mase od keksa koju ste pripremili. Sve zajedno stavite peći na 180°C dok ne dobije lijepu boju.
3. Pečeni kolač možete posuti šećerom u prahu, a kad se malo ohladi izrežite na šire prutiće.
coolinarika.com
· 3 žlicebrašna polapraška za pecivo
Priprema
1. Prvo napravite masu za podlogu. Omekšali margarin utrljajte u smjesu od mljevenih oraha, keksa i šećera u prahu, da se dobro sjedini. Po potrebi dodajte malo mlijeka. Smjesa treba biti čvrsta, nikako rijetka. Tepsiju u kojoj ćete peći kolač obložite papirom za pečenje, da se kasnije lakše odvoji. Smjesu od keksa nanesite na papir i dobro poravnajte prstima. Zatim napravite vodeni biskvit.
2. Za pripremu biskvita prvo istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka uz dodatak šećera. Dodajte hladnu vodu, žumanjke i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu za biskvit
zatim premažite preko mase od keksa koju ste pripremili. Sve zajedno stavite peći na 180°C dok ne dobije lijepu boju.
3. Pečeni kolač možete posuti šećerom u prahu, a kad se malo ohladi izrežite na šire prutiće.
coolinarika.com