ČOKOLADNE PLOŠKE.




Ovaj vikend sam odlučila probati čokoladne ploške iz časopisa Dobar tek (specijalno izdanje: Kolači za sve prigode). Kad sam pročitala recept, odlučila sam nešto promijenit po svom ukusu.

Sastojci
biskvit
· 160 g maslaca
· 60 g šećera u prahu
· 120 g čokolade
· 5 jaja malo soli
· 70 g mljevenih oraha
· 80 g integralnog brašna



· 2 žlice ruma korica limuna 
· pola žličicepraška za pecivo

krema
· 2,5 dl vrhnja za šlag
· 120 gčokolade
· 5 dkg maslaca

glazura
· 100 g čokolade
· 5 dkg maslaca
· 2 žlice ulja
još potrebno
· cca 100 g marmelade (ja sam koristila od brusnica)

Priprema
BISKVIT
pećnicu zagrijati na 180 C. Lim za pečenje (koristila sam onaj iz pećnice) obložiti papirom za pečenje
Maslac pjenasto izmiksati i dodati mu šećer
postepeno dodavati otopljenu čokoladu i žutanjke.
dodati brašno, orahe, rum, sol, koricu, prašak za pecivo i opet izmiksati
napravljen snijeg od bjelanjaka ručno umiješati u smjesu
izliti u pleh i peći cca 20 minuta
u drugi pleh iste veličine ili na dasku staviti malo smeđeg šećera (da se biskvit ne zalijepi) pa pečeni biskvit 



preokrenuti na njega i pažljivo skinuti papir za pečenje.
izrezati na tri jednaka dijela (široke trake)

KREMA
slatko vrhnje zagrijati skoro do vrenja i preliti preko natrganih komadića čokolade i maslaca.
dobro promiješati i ostaviti da se hladi u hladnjaku cca 2 sata
kad se krema ohladi, slagati ploške. Prvi i drugi biskvit namazati kremom, a zadnji marmeladom
preliti glazurom i ukrasiti
coolinarika.com