Sastojci
Tijesto:
2 žličice pecivnog praška
100g svježeg sira
50g šećera
malo soli
1 jaje
3 žlice mlijeka
3 žlice ulja
200g brašna
Nadjev:
700g trešanja
100ml slatkog vrhnja
250g svježeg sira
1 puding od vanilije
3 žlice šećera
1/2 žličice cimeta
2 žlice šećera u prahu
3 jaja
Priprema
Izmješati brašno sa pec.praškom. Zatim dodati svježi sir,šećer, sol, jaje, mlijeko i ulje. Mjesiti da se dobije fino tijesto. Tijesto razvaljati na pobrašnjenoj površini i staviti u kalup za pitu promjera 26 cm.
Prstima oblikovati rub visine 2 cm. Trešnje očistiti od koštica te ih poslagati po tijestu. Jaja izmiksati sa slatkim vrhnjem, sirom, praškom za puding,šećerom i cimetom pa time preliti trešnje. Pitu peći u zagrijanoj pečnici na 180 stupnjeva oko 40 min. Kada se ohladi posipati je sa šećerom u prahu.
coolinarika.com