Sastojci
Kore
9 bjelanjaka
22og secera
5 zlica brasna
100g kokosa
2 zlice ulja
Fil
7dcl mlijeka
9 zumanjaka
220g secera
5 zlica brasna
80g kokosa
50ml mlijeka
150g margarina
Glazura
150g tamne cokolade
2 zlice ulja
20g kokosa za dekoraciju
Priprema
1.
Umutiti bjelanjca, dodavajuci secer u gusti sne. Kada je umuceno dodati brasno, kokos i ulje.
Sve zajedno izmjesati zlicom i izliti u podmazani (margarin/brasno) veci pleh. Ja pecem u tepsiji 45X30 cm. Peci oko 15 minuta na srednjoj temperaturi.
2.
Kada se ohladi presjeci na tri dijela 15X30 cm.
3.
Staviti kuhati 7dcl mlijeka. Umutiti pjenasto zumanjke sa secerom, dodati kokos (80 gr- ostaviti 20g za dekoraciju), brasno i 50ml mlijeka.
Zakuhati u vruce
mlijeko i kuhati mjesajuci 3 minute.
4.
U hladan fil dodati umuceni margarin i zajedno mutiti da bude pjenast.
5.
Podijeliti fil na 4 dijela, filovati 3 kore i okolo.
6.
Otopiti cokoladu sa uljem na pari i preliti tortu. Rubove i strane posuti kokosom. Ohladiti, sjeci na ploske i servirati.
coolinarika.com