Oduševila sam se kada sam nabasala na novi recept ...nema puno zavrzlame i ne peče se....svi smo oduševljeni!
Sastojci
250 g piškota (30 kom)
500 gmascarpone sira
500 mlvrhnja za šlag
1 žlicašećera u prahu
250-300 gnutele
1 žličica želatine
200 mlcrne kave
1 žličica ruma
Priprema
Skuhati kavu , dodajte rum i ostavite da se hladi.
Želatinu staviti u posudicu i preliti sa 4-5 žlica vrhnja za šlag da nabubri, a 5-6 žlica vrhnja lagano zagrijati u drugoj posudici te dodati nabubrebnu želatinu i otopiti je da bude bez grudica.
Ostatak vrhnja izmiksati, ne presušiti , dodajte šećer i mascarpone i na kraju otopljenu želatinu...još malo izmiksajte.
Kalup(28 x9x8) obložite prozirnom folijom.
Piškote jedan po jedan namočite u kavi i slažite u kalup .Piškotama obložite i stjenke kalupa te napunite 1/3 kremom od vrhnja i mascarpone,po sredini stavite nutelu (možete je malo otopiti da je lakše nanesete, ja nisan jer je bila fino mekana) Prekrijte
ostatkom kreme (ostavite malo za ukrašavanje) i prekrijte piškotama natopljenim u kavu.
Sve lipo spremite u frižider i zaboravite na to bar par sati (ja sam teška srca ostavila preko noći)
Kad je rashlađeno, tacnu ili pijat stavite na kolač i preokrenite ga na isti...(znate ono,ko bi gori sad je doli...ide bez problema) skinite prozirnu foliju , ukrasite s ostatkom kreme ...režite i guštajte...
coolinarika.com
1 žličica ruma
Priprema
Skuhati kavu , dodajte rum i ostavite da se hladi.
Želatinu staviti u posudicu i preliti sa 4-5 žlica vrhnja za šlag da nabubri, a 5-6 žlica vrhnja lagano zagrijati u drugoj posudici te dodati nabubrebnu želatinu i otopiti je da bude bez grudica.
Ostatak vrhnja izmiksati, ne presušiti , dodajte šećer i mascarpone i na kraju otopljenu želatinu...još malo izmiksajte.
Kalup(28 x9x8) obložite prozirnom folijom.
Piškote jedan po jedan namočite u kavi i slažite u kalup .Piškotama obložite i stjenke kalupa te napunite 1/3 kremom od vrhnja i mascarpone,po sredini stavite nutelu (možete je malo otopiti da je lakše nanesete, ja nisan jer je bila fino mekana) Prekrijte
ostatkom kreme (ostavite malo za ukrašavanje) i prekrijte piškotama natopljenim u kavu.
Sve lipo spremite u frižider i zaboravite na to bar par sati (ja sam teška srca ostavila preko noći)
Kad je rashlađeno, tacnu ili pijat stavite na kolač i preokrenite ga na isti...(znate ono,ko bi gori sad je doli...ide bez problema) skinite prozirnu foliju , ukrasite s ostatkom kreme ...režite i guštajte...
coolinarika.com