PRIPREMA CIJELIH 10 MINUTA.
Sastojci za testo:
3 jajeta
15 kašika šećera
1 vanilin šećer
2 dcl ulja
2 dcl mleka
15 kašika brašna
1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
15 kašika vode
15 kašika šećera
1 vanilin šećer
60 gr margarina
3 kašike kakao praha
Količina je za tepsiju dimenzija 35 x 25 cm
Priprema:
1 Jaja, šećer i vanilin šećer umutite mikserom da bude penasto. Dodajte tome ulje, pa nastavite da mutite. Kasnije dodajte naizmenično mleko i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa umutite toliko da bude jednolična masa. Kraj.
2 Sipajte kolač u pripremljenu tepsiju (obložite je papirom za pečenje), pa stavite da se peče na 200°C dok ne porumeni i dok čačkalica ne izadje suva iz kolača. Ako vam kolač porumeni pre nego što je gotov, pokrijte ga papirom za pečenje ili alufolijom dok se potpuno ne ispeče.
4 od 4
3 Kada je kolač pri kraju pečenja, pomešajte sve sastojke za sirup. Prokuvajte sirup da se šećer potpuno rastopi, a i margarin. Pečeni kolač izvadite i isecite na kocke. U rezove i preko kolača sipajte pripremljen sirup.
E sad, možete da navalite odmah, možete čekati da kolač malo bolje upije sirup, a možete ga, ako ste od strpljivih, staviti u frižider da se malo rashladi, kako god odlučite, uživajte u kolaču uz, recimo, šolju mleka.
brzireceptisavjeti.blogspot.ba