180gr čokolade ( iznad 50% kakaa ) 2 žlice vruće vode
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180C. Lim ( onaj od pećnice ) prekrijte papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Čokoladu otopite na pari. Bjelanjke istucite u snijeg Miksajte žumanjke sa šećerom dok ne postanu gusti i blijedi. Prosijte kakao i gustin, pa dodajte otopljenu čokoladu i miksajte dok se ne sjedini. Dodajte 2 žlice vruće vode. I na kraju snijeg od bjelanjaka nježno umiješajte sa spatulom dok smjesa ne postane jednolična.
Razmažite smjesu preko papira za pečenje. Pecite 13 minuta. Pripremite vlažnu krpu dok se biskvit peče. Kada biskvit
izvadite iz pećnice posipajte ga kakaom pa prebacite na vlažnu krpu, na krpu stavite onu stranu na kojoj je papir za pečenje, pa zarolajte i omotajte krpom. Ostavite da se ohladi.
FENOMENALAN ROLAT
RECEPT SAM DOBILA OD SESTRE.
SLANI ROLAT.
SASTOJCI500 ml mleka9 velikih kasika brasna (srednje punih)7 kom jaja300 gr feta sira
(adsbygoog…Saznaj više
LEDENA ROLADA SA MALINAMA
Kremasto pufasta rolada sa malinama (opet). Slično ledenom vjetru ali kao rolada, famozan desert za ove vruće dane. Tražit će svi komad više :)
…Saznaj više
UKRASNI ROLAT.
Ovaj rolat zovem još i ”Zebra rolat” zbog jedinstvenih mu šara. Divno izgleda, brzo se pojede. Oduševit’ će i vas i vaše goste. Probajte!
Šalica od…Saznaj više
Rolat od tikvica i kakaa
Brzo ,jednostavno i jako ukusno.
Kako ja obozavam Veterankin rolad od buce a ovaj je vrlo slican njemu, kad sam pronasla ovaj recept morala sam is…Saznaj više
BRZE ROLNICE ZA UKUSAN DORUČAKSuper brz i divan dorucak za 20 min…dok moji spavaju ja i pse prosetala i dorucak napravilaSastojci
1 salica 250 ml.2 salice brasna4 zlice hladnog pu…Saznaj više
Čokoladna rolada s trešnjama.
Evo jedne fine rolade koja je sočna, kremasta i fina a gotova je u 15 minuta....!! Brže i jednostavnije od ovoga ne može.
Sastojci
5 jaja
5 v.ž še…Saznaj više
FINI RUČAK OD 4 SASTOJKA
UŽIVATI ĆE I VELIKI I MALI.
Mi smo je skoro cijelu smazali još onako vruću…..iako je odlična i još bolja hladna….
Rolada od šunke, sira i …Saznaj više