Ako volite ambasador tortu, probajte i ovu maštovitu roladu razigranih tekstura: glatkih banana, hrskavih oraha i gumenastih žele bombona natopljenih rumom. Atraktivan izgled roladu čini osobito zanimljivom najmlađima.
SASTOJCI
Za tijesto
7 jaja
150 g šećera
30 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g cijelih oraha
Za kremu
500 ml mlijeka
Za tijesto
7 jaja
150 g šećera
30 g Pšeničnog oštrog brašna
150 g cijelih oraha
Za kremu
500 ml mlijeka
200 g šećera u prahu
75 g Pšeničnog oštrog brašna
250 g maslaca
Za nadjev
3 banane
250 g žele bombona
100 ml ruma
Za posipavanje
100 g čokoladnih mrvica
PRIPREMA
Šećer zagrijavajte do zlatnožute boje i umiješajte cijele orahe.
Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno.
Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.
Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
Šećer i brašno razmutite u
100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta.
Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac.
Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum.
Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom.
75 g Pšeničnog oštrog brašna
250 g maslaca
Za nadjev
3 banane
250 g žele bombona
100 ml ruma
Za posipavanje
100 g čokoladnih mrvica
PRIPREMA
Šećer zagrijavajte do zlatnožute boje i umiješajte cijele orahe.
Vruću smjesu istresite na pek-papir, ohladite, a zatim maknite s papira i sameljite.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, umiješajte žumance po žumance, pa lagano dodavajte smjesu mljevenih oraha s karamelom i brašno.
Smjesu izlijte na pleh (vel. 40×33 cm) obložen pek-papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15-20 minuta.
Pečeni biskvit izvadite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu.
Šećer i brašno razmutite u
100 ml hladnog mlijeka, umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta.
Kremu ohladite i umiješajte u izrađeni maslac.
Biskvit premažite s pola kreme, pa pospite narezanim žele bombonima namočenima u rum.
Cijele banane rasporedite uz rub biskvita s one strane s koje ćete početi savijati roladu. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom.