Moja familija obozava peciva svih vrsta, vremenom, praveci ih naucila sam raditi sa ukiselim testom i pogoditi njegovu cvrstocu i teksturu.
Sastojci
1 kg. brasna
1/2 l. mleka
1 kvasac svezi ili dve kesice suvog
1 kasika secera
1 kasika soli
3 cela jajeta
100 gr. margarina
1 dcl. ulja
1 dcl. milerama ili jogurta
Posip
susam
so
Priprema
1.
U ciniju za mesenje sipati prosejano brasno i izmesati ga sa suvim kvascem, dodati secer i so i dobro promesati.
2.
Napraviti udubljenje u sredini brasna i uliti mlako mleko, razbiti 2 cela jajeta i
1.
U ciniju za mesenje sipati prosejano brasno i izmesati ga sa suvim kvascem, dodati secer i so i dobro promesati.
2.
Napraviti udubljenje u sredini brasna i uliti mlako mleko, razbiti 2 cela jajeta i
prstima izraditi u mleku da se fino razidje.
3.
Dodati mileram, ulje, otopljeni margarin i dobro izraditi testo.
4.
Mesiti sve dok ne postane lagano i glatko.
5.
Ostaviti 15 minuta poklopljeno da se odmori.
6.
Nakon togalagano ga premesiti i podeliti na 5 loptica.
7.
Svaku lopticu razviti u krug i iseci kao picu na 16 delova ako zelite manje kiflice ili na manje delova ako zelite vece.
8.
Uviti svaku kiflicu pocev od sireg dela testa tako sto cete prstima pridrzavati uzi deo testa kako bi kiflice bile lisnate.
9.
Poredjati u namazanu tepsiju ili namazani papir za pecenje i ostaviti da narastu.
10.
Premazati razmucenim
jajetom i posuti susamom i lagano posoliti svaku kiflicu.
11.
Peci na 200 stepeni dok ne porumene lepo.
12.
Ako ih ostane za drugi dan, stavite ih u plasticnu vrecu i poklopite platnenom krpom. Ne zatvarajte vrecu da se ne bi uparile.
coolinarika.com
Dodati mileram, ulje, otopljeni margarin i dobro izraditi testo.
4.
Mesiti sve dok ne postane lagano i glatko.
5.
Ostaviti 15 minuta poklopljeno da se odmori.
6.
Nakon togalagano ga premesiti i podeliti na 5 loptica.
7.
Svaku lopticu razviti u krug i iseci kao picu na 16 delova ako zelite manje kiflice ili na manje delova ako zelite vece.
8.
Uviti svaku kiflicu pocev od sireg dela testa tako sto cete prstima pridrzavati uzi deo testa kako bi kiflice bile lisnate.
9.
Poredjati u namazanu tepsiju ili namazani papir za pecenje i ostaviti da narastu.
10.
Premazati razmucenim
jajetom i posuti susamom i lagano posoliti svaku kiflicu.
11.
Peci na 200 stepeni dok ne porumene lepo.
12.
Ako ih ostane za drugi dan, stavite ih u plasticnu vrecu i poklopite platnenom krpom. Ne zatvarajte vrecu da se ne bi uparile.
coolinarika.com