PAGANINI KOCKE



Recept oko kojeg su se vodile polemike, sta je pravi Paganini, ja sam ga jela u jednoj slasticarni i bio je bozanstven!


Kalorican je, mocan kolac ali to je ono sto sam trazila od kada sam prvi puta probala taj kolac u slasticarni :) Recept sam pronasla na netu i ovdje vam ga prenosim da ga vise nikad ne izgubim :)

Sastojci
Biskvit:
· 17 bjelanjaka
· 17 zlica secera
· 3 zlice kakaa
· 500 g przenih i mljevenih ljesnjaka
· 1 salicu ljesnjaka ostaviti za fil

Fil 1:
· 17 zumanjaka
· 300 g secera u prahu


· 1,5 dcl vode 
· 200 g cokolade za kuhanje
· 300 g maslaca


Fil 2:
· 5 zlica secera
· 10 zlica skrobnog brasna
· 1,5 dcl vode

Ganache krema
· 200 g cokolade za kuhanje
· 250 ml vrhnja za slag

Priprema
Umutite bjelanjke dok ne postanu skroz cvrsti skupa sa secerom. Kuhacom lagano umijesajte ljesnjake i kakao.
Od te smjese ispecite tri kore na masnom papiru. Svaku koru kada se ohladi prepolovite, tako da vam od jedne ispadnu dvije. Sve skupa cete imati 6 kora.
Skuhajte zumanjke sa secerom i vodom na pari.
Dodajte cokoladu i sklonite s vatre.
Skuhajte skrobno brasno s vodom i secerom, dok ne dobijete zitku masu ko za princezice.
Ostavite oba fila da se ohlade, 



te fil 2 umijesajte u prvi fil s cokoladom, dodajte salicu ljesnjaka i umuceni maslac.
Skuhajte vrhnje za kuhanje, sklonite s vatre i umijesajte cokoladu, te prelijte kao glazuru.
Uzmite prvu koru, na nju namazite kremu i tako dok imate kora, na kraju prelijte s ganache kremom.
coolinarika.com