CRVENA MAĐARICA




Varijacije na ovu temu sa korama su neograničene.Moglo bi se tu svašta dodavat,samo kad mašta proradi.Tko voli višnje i čokoladu ovo je slastica za njega.

Osviježavajuć je, korama ne daje težinu teške kreme,a čokolada na kraju a šta se tu treba više reć... trebalo bi probat sa jagodama, eto tu je još jedna ideja...

Sastojci Tijesto
· 50 dag brašna
· 25 dag maslaca
· 10 dag šećera
· 1 prašak za pecivo
· 1 vanilija šećer sol
· 2 jaja
· pola kiselog vrhnja

Nadijev
Tegla višanja
2 dcl sirupa od višnje
1dcl višnjevače
2 pudinga od vanilije
8 žlica šećera cimet,



7 dag maslaca glazura
20dag čokolade
2 žlice mlijeka
7 dag margarina


Priprema
U prosijano brašno dodati maslac rukama ga povezati sa brašnom.
Dodati prašak za pecivo,sol šećer promiješati.
Napraviti udubljenje i staviti jaja.
Izmiksati spiralnim nastavcima,dodati vrhnje i izraditi meko tijesto.
Izvaditi iz zdijele i lagano izraditi rukom.
Neka odstoji pola sata.
Podijeliti na četiri dijela,ja izvažem svaku lopticu da mi kore mudu jednake debljine.
Izmjeriti dužinu i širinu tepsije,razvaljati tanko staviti masni papair na obrnutu stranu tepsije i peći na 170°C.

Kore peći par minuta,moraju ostati svijetle.
Nadjev:Cijeli sadržaj iz tegle višanja istrest u teću.
Dodati još 2dcl vode ,ili sirupa od višnje, ili što god i promiješati.
Odvaditi 1 dcl tekućine od 



višanja u drugu zdijelu.
2 pudinga od vaniljie promiješati smijesu bez grudvica.
Štapnim mikserom višnje i sok dobro izmiksati u gustu smijesu bez komadića višnje.
Kuhati do vrenja.Uliti promiješani puding i brzo miješati dok se sve ne želira. Dodati šećer.
U još vruće dodati maslac,da bude kremasto. U mlako dodati višnjevaču.
Mlako stavljati po korama. Ne gornju koru staviti neku manju tepsiju i blago pritisnuti.
Neka tako stoji neko vrijeme,dok de kore povežu sa kremom.
Glazura:Na pari otopiti čokoladu,dodati 2 žlice mlijeka i margarin.Staviti u frižider dok se čokolada ne stisne.
Ne treba bit stalno u frižideru,meni uvakvi kolači sa korama su lipši kad stoje van.Ali to je stvar ukusa.
coolinarika.com