ČOKOREDNI KOLAČ


Sastojci 
500 ml mlijeka
1 omot praška pudinga čokolade
70 g šećera
200 g mliječne čokolade
2 žličice arome ruma
2 žličice cappuccina (po želji)
250 g keksa s maslacem (Petit Beurre)
150 g maslaca

Za namakanje keksa
· 0,5 dl mlijeka



· 1 vrhom žličica cappuccina
· 1 žličica šećera

Priprema
Zakuhajte 400 ml mlijeka.

Pomiješajte zasebno 100 ml mlijeka, prašak pudinga i šećer.
Skuhajte klasično puding, maknite ga s plamena.
Pridodajte čokoladu (naribanu), maslac i rum, izmiksajte.
Kekse s maslacem (gornji sloj) blago natapkajte kistom natopljenim u mješavini toplog mlijeka, cappuccina i žličice šećera.
Poslažite ih u dugoljasti kalup prethodno obložen plastićnom vrećicom.

Na red keksa nanesite 3 pune žlice kreme (svi keksi moraju biti prekriveni kremom).
Dalje slažite red keksa, red kreme dok ne potrošite sve sastojke.
Kalup stavljate na hladno mjesto kako bi krema stvrdnula, najbolje preko noći.
Nožem lagano i pažljivo izvadite kolač zajedno s pl.vrećicom iz kalupa, oprezno maknite vrećicu, po želji prelijte 



vrh kolača mekanijom čokoladnom glazurom, ostavite da preljev blago učvrsne (s klasičnom glazurom biste teže razrezivali kolač jer je dosta mekane konzistencije) i zatim narežite na kocke, poslužite

Posluživanje
Zaista jednostavna i brza priprema, tek čekanje da kolač učvrsne vremenski odulji užitak u ovome desertnom kolaču.
kekse tek blago namočim jer ne volim kad skroz omekane u ovome desertu, ovako veći gušt dođe.
coolinarika.com