Neodoljivi krompir.



Krompir volim na sve načine koje sam do sad upoznala.

Zahvaljujući druženju sa cool kuharicama na ovim stranicama dobila sam ideju za nešto novo.

Sastojci 6 osobe
Sve što je potrebno
1 i pol kg krompira
pola litre vrhnja za kuhanje



2 dl mlijeka
1 dl ulja
1 vrećica praha juhe od gljiva
nešto papra, vegete i peršunova lista
po želji sira po svemu

Priprema
1. Oguliti krompir i narezati na ploške. Začiniti paprom i vegetom i izmiješati.
2. Prah juhe od gljiva pomiješati sa vrhnjem bez grudica, pa dodati mlijeko i ulje, te
peršun sitno sjeckan i izmiješati.
3. Krompir složiti u tepsiju promjera 30-ak cm i preliti pripremljenim vrhnjem i
sastojcima.
4. Peći u već zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 35-40 minuta.
5. Na kratko izvaditi van i obilato posuti ribanim sirom onoliko koliko volite.
6. Vratiti na još 10-ak minuta da se sir otopi.
Posluživanje
Ovako prirpemljen 



krompir je sočan i zasitan. Uz neku salatu po želji može zamijeniti
obrok. Sir nije nužno staviti, ali u mojoj kuhinji je nezaobilazan za ovakva jela. Kod vegete
oprezno zbog soli u juhi i slanosti sira. Dobar tek želim :)
coolinarika.com