Fino a isplatno, od pola kg piletine imate rucak makar 3 dana:)
Sastojci
oko 500 gr pilecih grudi
150 g brasna
2 jaja
oko 250 ml piva
sol, carry, vegeta…po ukusu..
Priprema
1.
Umutite jaja, brasno, sol, dodajte pivo i svu smjesu dobro izmijesajte i ostavite da malo odstoji. Piletinu izrezite na duguljaste trakice, ili vec kako zelite, pospite ih curryjem, posolite, popaprite ako zelite, umacite u smjesu i isprzite na ulju.
2.
Ja ih obicno przene stavim na papir da upije onu masnocu od przenja, pa ih serviram ili tople ili hladne, ali uvijek
s nekim mlijecnim umakom, obicno od vrnhja, svjezeg sira, jogurta i slicno.
150 g brasna
2 jaja
oko 250 ml piva
sol, carry, vegeta…po ukusu..
Priprema
1.
Umutite jaja, brasno, sol, dodajte pivo i svu smjesu dobro izmijesajte i ostavite da malo odstoji. Piletinu izrezite na duguljaste trakice, ili vec kako zelite, pospite ih curryjem, posolite, popaprite ako zelite, umacite u smjesu i isprzite na ulju.
2.
Ja ih obicno przene stavim na papir da upije onu masnocu od przenja, pa ih serviram ili tople ili hladne, ali uvijek
s nekim mlijecnim umakom, obicno od vrnhja, svjezeg sira, jogurta i slicno.
coolinarika.com