Sastojci
4 osobe
3 srednja krompira
2 cehna bijelog luka
200 ml vrhnja za kuhanje
pola kasicice muskatnog orascica (nije obavezno)
100gr izrendanog kackavalja
2-3 kasike susama
so
Priprema
1.
Krompir oguliti,oprati i isjeci na tanke kriske. Smjestiti ga u jednu dublju posudu,posoliti i dobro izmijesati sa izrendanim ili izgnijecenim bijelim lukom. Sve zajedno istresti u posudu za pecenje. Preliti sa vrhnjem za kuhanje i staviti foliju. Peci 35 minuta na 180 stepeni.
2.
Zatim izvaditi iz pecnice,skinuti
foliju i posuti sa izrendanim sirom. Preko sira rasporediti susam i ponovo peci bez folije oko 15 minuta da sir fino porumeni.
Coolinarka.com
2-3 kasike susama
so
Priprema
1.
Krompir oguliti,oprati i isjeci na tanke kriske. Smjestiti ga u jednu dublju posudu,posoliti i dobro izmijesati sa izrendanim ili izgnijecenim bijelim lukom. Sve zajedno istresti u posudu za pecenje. Preliti sa vrhnjem za kuhanje i staviti foliju. Peci 35 minuta na 180 stepeni.
2.
Zatim izvaditi iz pecnice,skinuti
foliju i posuti sa izrendanim sirom. Preko sira rasporediti susam i ponovo peci bez folije oko 15 minuta da sir fino porumeni.
Coolinarka.com