"MARCIPANI".



Jako fini kolačići, mogu dugo stajati.

Opet-D. mama, hvala za recept.

SASTOJCI
Biskvit
• 15 dag šećera u prahu
• 15 dag mljevenih oraha
• 15 dag margarina (maslaca)
• 10 dag brašna
• 1/2 vrećice praška za pecivo
• 4 bjelanjka

Žuti sloj
• 4 žutanjka



• 15 dag šećera

Smeđa krema
• 10 dag mljevenih oraha
• 3 žlice mlijeka
• 5 rebara čokolade za kuhanje
• 10 dag šećera
• 15 da gmargarina (maslaca)
• Malo ruma
• Plus mljeveni orasi-za posipanje

PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180. Dobro izmiksajte mljevene orahe sa šećerom u prahu i rastopljenim margarinom pa im dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju ručno umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u pleh i pecite 20-ak min.
Žutanjke i šećer dobro pjenasto izmiksajte u "šato" i time premažite gotovi biskvit.
Pećnicu smanjite na najslabije (50 Celsiusa) pa kolač vratite natrag na sušenje, dok se sloj žutanjaka ne osuši, na 



oko 2 sata. Možete kasnije i povećati temperaturu na 100 pa će brže biti gotovo.

Izvadite pa premažite smeđom kremom: mlijeko, čokoladu, šećer, rum i margarin rastopite. Kad provrije, ovime prelijte mljevene orahe-sve dobro izmješajte. Premažite preko žutog sloja i posipajte mljevenim orasima.
Ostavite da se kolač ohladi-da se krema dobro stegne pa režite na kockice/štangice.
coolinarika.com