REFORMIRANI KOLAČ


Bez puno okolišanja mogu reći da je ovaj kolač san snova. Doslovce se topi u ustima. Spoj domaćih prženih lješnjaka u korama koje su sljubljene sa kuhanom kremom je više nego fantastičan a nadasve jednostavan i za manje vješte kuharice :)

SASTOJCI
Kore:
• 10 bjelanjaka
• 300 grama šećera
• 400 grama prženih mljevenih lješnjaka
• 4 žlice brašna

Krema:
• 1/2 l mlijeka
• 5 žlica brašna



• 5 žlica šećera
• 200 grama maslaca ili margarina

Krema 2: (za one koji misle da prve kreme neće biti dovoljno :)
• 6 dcl mlijeka
• 6 žlica brašna
• 6 žlica šećera
• 250 grama maslaca ili margarina

PRIPREMA
1. Bjelanjke dobro istucite sa šećerom pa na kraju dodajte lješnjake i brašno te rukom promješajte.

2. U dva velika protvana od pećnice na pek papiru rasporedite smjesu.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.

3. Svaku koru prepolovite na pola da dobijete 4 kore.

4. U pola mlijeka zakuhajte šećer, a u drugu polovicu izmješajte brašno pa dodajte u zakuhano mlijeko i 



kuhajte dok se ne zguse.

5. U ohlađeno dodajte izmiksani margarin.

6. Svaku koru premažite kremom, i zadnju isto premažite i posipajte mljevenih lješnjacima.
coolinarika.com