OSVJEŽAVAJUĆI SOČNI KOLAČ S DOMACIM JABUKAMA.


Sočni kolač s jabukama. Isprobano, jako ukusan i brzo se pravi :)


OSVJEŽAVAJUĆI SOČNI KOLAČ S DOMACIM JABUKAMA. VANILIJOM I PODLOGOM OD KEKSA A ŠLAG POPRAVIT CE ZAVRŠNI DOJAM.

Sastojci

300 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
pola limuna
1 kg jabuka
250 g petit beurre keksa



1 Maxi puding vanilin Dolcela
1/2 žličice Cimeta mljevenog Podravka
1 Šlag pjena Dolcela

Priprema

1. U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna,
poklopite i pustite neka voda zakipi.
2. U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri,
uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
3. U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
4. U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke
umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano
miješanje.
5. Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak
keksa i prelijte ostatkom smjese.
6. Kolač ostavite na 



sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
7. Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom
stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.
coolinarika.com