TAMNI RAFAELO.ZA SAMO POLA SATA!


Kokos i cokolada, zaljubljeni par ♥ Sljubljeni u lepršave kocke, sa aromaticnim preljevom, kocke tamne, od crne tame!!..A zasto bas taki naziv, hm, "ne znam"!! Jednostavno svidio mi se…

Ovu crno-bjelu damu, poklanjam svima vama s ljubavlju!!!♥ ♥ ♥ ♥

Sastojci
3 jaja
6 kasika secera
9 kasika mlijeka
9 kasika ulja
9 kasika brasna
3 kasike kakao
1 praska za pecivo
1 vanilin secer


Rumasti zaljev:
· 2 kasike secera



· 100 ml mlijeka
· 4 kasike ruma

i još*:
· 400 ml slatke pavlake
· 3 kasike marmelade od marelice nekad pravim i bez njega
· 100 g kokosa
· 100 g cokolade za kuhanje

Priprema
Kora: U sud polupamo jaja, dodamo 6 kasika secera.
Dodamo vanilin secer i izmutimo mikserom.
Zatim dodamo mlijeko, ulje, brasno, pras.za pecivo, kakao.
Mjesamo varjacom dok se sve fino ne sastavi.
Tjesto prerucimo u pravougaonu tepsiju obloženu kuvarskim papirom.
Pecemo 25 min.na 180.C Velicina tepsije 26×20
Mikserom mutimo slatku pavlaku u cvrst slag ali nikako da je previše ulupan.Po zelji dodati secera(staub),malo vanilije arome, kap dvije
Dodamo cokoladu isecenu na komadice, kokosovo brasno i promjesamo.

Rumasti zaljev: U sud stavimo mlijeko, rum, secer
Mjesamo na sporetu tek toliko dok se secer ne rastopi.
Ispecenu koru izvadimo iz 



tepsije, odstranimo papir.
Poprskamo aromaticnim zaljevom, i premažemo marmeladom.
Nanesemo preko marmelade, tuceno vrhnje sa cokol. i kokosom.
Kolac ukrasimo cokoladom i kokosom.

Posluživanje
Predlazem da se posluži rashladeno uz kaficu,pa prijatno lijepe moje!
Kasike su uvrh pune
Mjere se mogu uduplati,i raditi u vecem plehu! I Nekad radim bez marmelade. Ako vam nekada ostane bjelanjaka,smiksajte koru od njih a fil ovaj stavite,isto bude super!
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KREM PITA. Nikada ne pecem koru za krem pitu, vec stavljam keks. Ovako je mnogo brze. SASTOJCI • oko 200 gr.keksa • 1 litar mleka • 3 pudinga vanile • 10 … Saznaj više
  • KREM KOLAČ. Neki ga zovu i biskupov kolač, nemam pojma zašto, a ja ga znam kao krem kolač. SASTOJCI: Biskvit I i II svega po: • 3 kom jaja • 1 dl mlijeka • … Saznaj više
  • JUTARNJA ROSA "MORNING DEW". Sastojci 200 gr. margarin 1 šolja šečera (250 ml šolja) 3 jaja + bjelanak koji ostane od kuglica 2 šolje brašna 250 ml. kiselog vrhnja 5 žlice mli… Saznaj više
  • FOR HER. Sastojci 10 bjelanjaka 250 g šećera 300 g oraha ( ili pečenih oguljenih lješnjaka ) 3 žlice brašna 1 prašak za pecivo Krema 10 žumanjaka 220 g šeć… Saznaj više
  • JAFFA ŠTANGLICE U OBLATNI. Jednostavno... Sastojci 2 kore oblatne 7 kasika mlijeka 200 g secera (moze i u prahu) 250 g margarina/maslaca 150 g oraha (adsbygoogle = wind… Saznaj više
  • PINK KOCKE. SASTOJCI: Za testo: • 7 jaja • 8 kašika šećera • 4 kesice pudinga od maline ili jagode • 1/2 kašičice praška za pecivo Za fil: • 500 ml mleka … Saznaj više
  • LEDENE KOCKE OD BRESAKA. Pravi kolačić, bez pečenja…kombinacija želea od bresaka, slatkog i kiselog vrhnja….slatko osvježenje …. Sastojci žele od bresaka 1 litar vode 10 ž… Saznaj više
  • KOLAC NAJLJEPSE ZELJE. Kolac je jako izdasan a o ukusu ne treba ni govoriti SASTOJCI Za biskvit • 6 jaja • 150 gr secera • 2 soljice od kafe ulja • 200 gr brasna • 1… Saznaj više
  • Kremaste štanglice Nevjerovatno ukusno tijesto i dvije vrste kreme sa šlagom. Sastojci:TIJESTO200 gr šećera u prahu150 gr mljevenih oraha3 kašike brašna (adsbygoogle… Saznaj više
  • SJEDI PA JEDI. Mislim da naslov sve govori, nema stajanja kad te ovo krene… jednom rječju, savršeno, a jednostavno, samo slažete jedno na drugo… Recept potiče od j… Saznaj više