Ukusna tradicionalna bosanska poslastica!
Sastojci
500 g sirovog kadaifa
200 g maslaca
100 g oraha u jezgru i grozdice
500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
Priprema
Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, kriske, tanke maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.
Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu: 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba
dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin secer
Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif režite na kocke.
nasirecepti.com
500 g sirovog kadaifa
200 g maslaca
100 g oraha u jezgru i grozdice
500 g šećera (za agdu, sa 1 litrom vode)
vanilin šećer
limun
Priprema
Sirov kadaif se slaže u maslacem namazanu tepsiju. Između dva sloga sirovog kadaifa staviti orahe, kriske, tanke maslaca. Tako pripremljen kadaif staviti u rernu i peći.
Za to vrijeme pripremiti preljev – agdu: 500 g šećera staviti u 1 l vode i kuhati. Pri vrenju kašikom skinuti pjenu, te pustiti da vrije dok se ne dobije srednje gusta agda kojoj treba
dodati sok od limuna ili kriske, i vanilin secer
Mlak kadaif lagano preliti mlakom agdom. Niti kadaif, niti agda ne smiju biti vrući. Ohlađen kadaif režite na kocke.
nasirecepti.com