ZIMSKA RUSKA SALATA. ZAPIŠITE OVAJ RECEPT, TREBAT ĆE VAM!


Ime nije vazno, vazno je da se ovo kod nas sprema vise od 25 god, i da je fenomenalna salata za zimu.


STARI DOBRI RECEPT ZA NAJBOLJU SALATU!

Sastojci
1 kg kornisona
1 kg sargarepe
1/2 kg zeleni paradajz
1/2 kg zelena paprika
1 kg karfiola
1 kg kupus
750 ml alkoholno sirce



250 gr secera
150 gr soli
250 ml vode
1/2 l ulje
1 kesica biber u zrnu

Priprema
1.
Dobro operite, kornisone, paradjaz, paprike.
2.
Sargarepu dobro ocistite i iseckajte na kolutice
3.
U veliku serpu prvo stavite iseckanu sargarepu
4.
Iseckajte kornisone takodge na kolutice i stavite ih iznad sargarepe u serpu.
5.
Onda stavite seckanu papriku, pa paradajz.
6.
karfiol ocistite i rzdjelite na sitne cvetice, al im drskice secite.I karfiol stavite u serpu iznad paradajza.
7.
Kupus sitno narendajte i stavite ga iznad karfiola u serpu.
8.
Stavite na vatru da se prokuhaju sirce, voda secer, so, ulje i biber.Kad provri stavite u serpu gdje je povrce.(Poparite povrce)
9.
Ostavite da stoji 15 min poklopoljeno.
10.
Izrucite marina ponovo u serpu gdje ste je kuhali, al polako da ne izrucite i povrce.Ja samo malo otvorim kapak od serpe gdje je povrce, i polako isipam marinadu. Ne mora do kraja.
11.
Vracam marinadu na kuhanje i kad ponovo provri, ponovo sipam odozgo na povrce.Isto treba stajati 15 min i 



opet se treba marinada izruciti i po treci put prokuhati, i povrce popariti.
12.
Kad i po treci put to odradimo, poklopomo serpu i ostavmo da stoji preko noci, il dok se ne ohladi.
13.
Ujutru, salatu promesamo u serpu i punimo tegle, koje ne zatvaramo do vece, jer cekamo, da vidimo dal je potrebno da se stavi jos od marinade.Sigurno ce vam ostati malo vise tecnosti na kraju u serpu.
14.
Zatvorimo tegle i nestrplivo cekamo zimu kako bi otovrili salaticu.
Posluživanje
Kolicina marinade je dovoljna za 4-4,5 kg(kad ocistite povrce i toliko vam ostane) a kolikosta ce biti u tih 4-4,5kg, odlucujete sami,jer neko vise voli primera radi kornisone,od karfiola itd.

coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • Pekmez od smokava i naranča Krasan recept sa divnim okusom smokve i naranče..!! Oduševljena sam okusom. Sastojci 2 kg svježih smokava 2 naranče ( sok i kora ) 60 dag šećera 1… Saznaj više
  • Slatko od smokava Jednostavan a najbolji! Pravo kaloricne bombice. Sastojci slatko 1 kg svjezih smokava 1 l vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({… Saznaj više
  • SLATKO OD DUNJA Definitivno omiljeno!!! Nikad ukusnije i nikad jednostavnije. Sastojci 2,8 kg dunja (7 komada) 1,4 kg šećera 4 dl vode 4-5 kolutova limuna Pripre… Saznaj više
  • Smokve sa crnim vinom Prava eksplozija divnih mirisa. Savršeno, za svaku preporuku. Sastojci 2 kg svježih smokava 500 gr šećera 2 dl crnog vina rum 1 dl likera od naran… Saznaj više
  • Ajvar. Super recept. Postoji već bezbroj recepata za ajvar…pa evo način na koji ga radim ja Sastojci 5 kg očišćenih rog paprika 2 kg oguljenih patliđana 1 litra alkoho… Saznaj više
  • Pekmez od smokava Po originalnom receptu, smokve se ogule, samelju na masini za meso i propasiraju da se odstrane semenkice..Po nagovoru sina, nisam odvajala semenki… Saznaj više
  • AJVAR BAŠ PO "MJERI". Ajvar je prva liga. Fantastičan. Daničin Ajvar. Sastojci 20 kg crvene rog paprike 4 kg patliđana 3 l ulja 1-2 feferon (po želji) malo soli (po pot… Saznaj više
  • Ajvar iz rerne Odličan ajvar i miris i ukus. Sastojci 4 kg očišćenih i oceđenih paprika 500 g očišćenih i oceđenih ljutih paprika 1 kg ispečenog i očišćenog plav… Saznaj više
  • Slatko od zelene smokve Slatko od zelene smokve, meni najlepse. Posluzite se. Sastojci 1kg i 250 gr male zelene(dive)smokve 3kg secer 3 limuna 1 vanila Priprema 1. Najpr… Saznaj više
  • Slatko od smokvi Moje omiljeno slatko. Sastojci 1 kg smokvi 800 gr. šećera 1 limun (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 dcl vode Priprema 1… Saznaj više