KRALJEVSKA TORTA



Htjela sam napraviti tortu koja je bogata, ono do granice pretjerivanja, ali sve za gušt, s puno čokolade, ruma,.. Mljac, mljac... A da nije opet neka klasika! :)


Sastojci
Biskvit:
· 5 jaja
· 5 dcl šećera
· 5 dcl brašna
· 1 prašak za pecivo
· 2 dcl mlijeka
· 2 dcl ulja
· 15 gr kakao ili jedna dooobra žlica kakaa ;)
· rum ili mlijeko za natapanje kora


Ganache:
· 250 gr čokolade za kuhanje



· 400 ml vrhnja za šlag
· 3 žlice ruma

Krema:
· 2 pudinga
· 150 gr šećera
· 7.5 ml mlijeka
· 100 gr maslaca / margarina

Ukrašavanje:
Dolcela čokoladna šlag krema
1.5 ml mlijeka za ščag kremu
2 Dorina čokolade šareni bombončeki
keksići za ukrašavanje

Priprema
Prvo napraviti Ganache i ostaviti ga da se hladi,.. U zagrijanom vrhnju rastopiti čokoladu i dodatu rum, ostaviti da se dobro ohladi, stegne za mazanje.
Umutiti sastojke za koru, jaja i šećer, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo, te mlijeko i ulje... Dobro izmutiti i jednu trećinu smjese izliti u veliki pleh, onaj iz pećnice 32x36 cm, i ispeći žutu koru na papiru za pečenje. Na 180°C dok ne pođe dobivati zlatnu boju, tad je gotovo. Pečenu koru zarolati u rolat i ostaviti da se ohladi.
U ostatak smjese za biskvit, dodati kakao, i ispeći koru u kalupu 24 cm, na 180°C, ja obično tresnem malo vratima pećnice, da vidim u kakvom je stanju kora, ako nije treskava, provjerim čačkalicom i to je to, ne znam stvarno koliko dugo se peče nikad to ne gledam. Nekih 15-20ak min. Pečenu i ohlađenu koru prerezati na pola i natopiti mlijekom ili rumom.
Kremu napraviti kao puding, izmutiti puding i šećer s 1.5 dcl mlijeka, i ukuhati u ostatak mlijeka. U prohlađeno umutiti maslac.

Slaganje
Žutu koru odrolati, odrezati rubove, nožem skinuti povšinski sloj kore (tanku koricu) i namazati Ganacheom, i 



isjeći 6 traka debljine oko 5 cm, po kraćoj strani biskvita, 32cm.
Ganache koji mora biti dosta stegnut, ako vam omekša pri mazanju, vratiti namazanu koru u frižider da se stegne kako se ne bi razletilo kad pođete slagati u sredinu torte. Jednu traku urolati i postaviti je na sredinu namazane donje crne kore.
Znači, u kalup staviti crnu koru, namazati kremom od vanilije, do 1 cm debljine. i na nju u sredinu staviti rolat jedne trake, te lijepit na tu rolu ostale trake, nastavljajući jednu na drugu dok se ne potroše. Odozgo i okolo rolata namazati kremom, poklopiti crnom korom i premazati odozgo kremom od vanilije. Tortu je najbolje ostaviti preko noći da se sve dobro poveže, a sutradan skinuti kalup i premazati je cijelu umućenom šlag kremom i ukrasiti slatkišima... Mmm slatkiši, keksi i čokoladice, po volji i želji... Ovo je slika koja mi je dala inspiraciju...
A vama će pobliže dočarati kako posložiti, jer se ja nikad ne sjetim slikati postupak...
Možda jer se ne nadam da će to ovako dobro ispasti :)
P.S. Jafi nadam se da si sad zadovoljna!
Možda drugi put ja uslikam svaki korak!
coolinarika.com
Filed under  |