Brzinska kombinacija kćerine rođendanske torte po ukusu svih ukućana. Malo tijesta, a puno kreme...
Sastojci
Podloga:
· 2bjelanjka
· 4 žlicešećera
· 1/2 vrećicevanilin šećera
· 1 žlicaulja
· 2 žlice gorkog kakao praha
· 100 g mljevenih prženih oraha
Krema 1:
· 1 vrećicapraška za puding od vanilije
· 350 mlmlijeka
· 165 gmargarina
· 90 gšećera
Krema 2:
· 250 gkesten pirea
· 200 gmargarina
· 110 gšećera
· 2 žliceruma
Krema 3:
· 200 gčokolade za kuhanje
· 200 mlvrhnja za šlag
Dodatno:
smjesa mlijeka i ruma za natapanje biskvita
Priprema
Umutite snijeg od bjelanjaka. Dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miješati velikom brzinom dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte ulje, kakao i orahe. Izmiješajte i izlijte u kalup za tortu obložen papirom za pečenje. Pecite podlogu na 180°C često provjeravajući čačkalicom kako se ne bi presušila. Ostavite da se ohladi.
Umutite prašak za puding sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka pomiješajte sa šećerom i zagrijte do vrenja. Umiješajte umućeni prašak za puding i skuhajte. U vruće umiješajte margarin dok se sasvim ne rastopi.
Ohlađenu podlogu stavite na pladanj i natopite smjesom mlijeka i ruma. Postavite obruč za tortu oko
podloge i izlijte još vruću kremu od vanilije. Ostavite da se ohladi.
Umutite margarin sa šećerom. Dodajte kesten pire i rum i izmiješajte u glatku kremu. Rasporedite kremu od kestena po ohlađenoj kremi od vanilije. Vratite tortu u hladnjak.
Usitnjenu čokoladu prelijte zagrijanim vrhnjem za šlag i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte dobiveni ganache izlijte preko ohlađene kreme od kestena i pustite da se stegne do kraja.
Posluživanje
Tortu poslužiti dobro rashlađenu.
coolinarika.com