KOLAČ KOJI ČESTO PRAVIM. Sastojci ZA PANDISPAN 6 jaja 100 gr secera 200 gr brasna pola peciva 1 vanilin secer ZA PRELIV PANDISPANA 400 ml slatke pavlake
300 ml condenziranoga mleka 800 ml obicnoga mleka ZA PREMAZIVANJE 300 gr karamel krema
Priprema 1. Umutiti belanca pa postepeno dodavati secer i vanilin secer..Kada su dobro umucena dodavati jedno po jedno zumance,izmesati pa polagano dodavati brasno pomesano sa praskom za pecivo..Kada dodajete brasno onda iskljucite mikser na najslabiju brzinu i samo lagano izmesajte.. 2. Smesu uliti u tepsiju oblozenu pek papirom i peci oko 20-25 min na 180 stepeni..Pustiti da se pandispan malo ohladi pa ga izvadite iz tepsije i nozem izbodite na vise mesta..U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa onda na nju polozite pandispan naopacke okrenut ( onaj deo sto je bijo gore sad ide dole )..Ostavite da odstoji 10ak minuta pa zatim izmesajte mleko i condenzovano mleko pa njime prelijte pandispajn odozgo..Pustite
malo neka odstoji da mleko finu upije pa premazite karamel kremom..Dobro ohladite i uzivajte u ovome predivnom kolacu.. 3. Napomena: za ovaj kolac je veoma bitno da nabavite dobar karamel krem jer je on kljucni sastojak za lepi ukus ovoga kolaca..Ja uzimam slasticarski karamel u kantice od pola kg..Tepsija u kojoj sam pekla kolac je 20x30..!!
KOLAČ NA BRZAKA ODLIČNOG UKUSA
Predivno za oči i nepce.
Parfe kocke
SastojciBiskvitna podloga6 kom bjelanjaka20 dag šećera10 dag margarina otopljenog12 dag brašna2 žlice kak…Saznaj više
Češki kolač.Nekada tako popularan i omiljen a već dugo potpuno zaboravljen.
Ne samo da ga ja nisam pravila već čitavu vječnost, nego se ne sjećam kada je uopće n…Saznaj više
LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA.
ZADOVOLJSTVO JE IMATI OVAJ RECEPT.
Lagan i fin desert.
SastojciZa kremu:2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake500 ml mleka10+5 kašika šećera u…Saznaj više