Prekrasan čokoladasto-orašasti kuglof iz odlične knjige dr. Oetkera “Čokoladni kolači”
Kuglof "Brownie".
SASTOJCI
Za tijesto:
100 g tamne čokolade
125 g makadamije (australski orah)
100 g mješavine orašastih plodova i grožđica
200 g maslaca ili margarina
75 g šećera
75 g smeđeg šećera
1 omot Burbon vanilin-šećera
4 jaja
200 g pšeničnog brašna
3 ravne žličice praška za pecivo
75 g praha za napitak od kakaa
200 g svježeg pudinga od čokolade (hladnog)
Za preljev i dekoraciju:
150 g čokolade za kuhanje
1 žlica ulja
po želji orašastih plodova za ukras
PRIPREMA
1. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. Orašaste plodove nasjeckajte. Maslac ili margarin kremasto razradite i postupno umiješajte šećer,
smeđi šećer i vanilin-šećer.
2. Postupno dodajte jedno po jedno jaje (u razmaku od 1/2 minute), pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i u umiješajte u tijesto. Na kraju umiješajte prah za kakao, puding i otopljenu čokoladu.
3. Ručno umiješajte nasjeckane orašaste plodove.
4. Tijesto ulijte u kalup za kuglof (namašten i pobrašnjen). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C cca. 60 minuta.
5. Pečen kuglof ostavite na
rešetki da se ohladi.
6. Za preljev na pari otopite čokoladu i ulje. Prelite kuglof i ukrasite nasjeckanim orašastim plodovima.
Posluživanje
Dobro zamotan kuglof može se čuvati više dana na hladnom .
coolinarika.com
2. Postupno dodajte jedno po jedno jaje (u razmaku od 1/2 minute), pomiješajte brašno sa praškom za pecivo i u umiješajte u tijesto. Na kraju umiješajte prah za kakao, puding i otopljenu čokoladu.
3. Ručno umiješajte nasjeckane orašaste plodove.
4. Tijesto ulijte u kalup za kuglof (namašten i pobrašnjen). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C cca. 60 minuta.
5. Pečen kuglof ostavite na
rešetki da se ohladi.
6. Za preljev na pari otopite čokoladu i ulje. Prelite kuglof i ukrasite nasjeckanim orašastim plodovima.
Posluživanje
Dobro zamotan kuglof može se čuvati više dana na hladnom .
coolinarika.com