KARAMEL BOMBICE!





Sastojci
150 g šećera
80 ml vode
80 g maslaca
150 g lešnika
100 g mlevenog keksa
100 g čokolade



2 kašike ulja
250 karamel bombona
30 lešnika

Priprema
Vodu i šećer staviti da provri, zatim kuvati 3-4 minuta a onda dodati maslac i skloniti sa vatre.
Kada se maslac istopio staviti lešnik i mleveni keks.
Sve promešati da se smesa ujednači a onda ostaviti da se ohladi.
Karamele staviti na 4-5 sekundi u mikrotalasnu da omekšaju. Svaku karamelu istanjiti u krug, prečnika 4 cm.
U sredinu staviti lešnik, zatim karamelu zatvoriti i formirati bombicu.
Ohlađenu smesu podeliti na 



30 delova.

Od svakog dela napraviti isto kao za karamel bombice i u sredinu staviti nju, zatim zatvoriti i formirati bombicu.
Čokoladu istopiti sa uljem, svaku bombicu umočiti, zatim ostaviti da se čokolada stegne.
Dekorisati po ukusu.
minjina-kuhinjica.com