Priprema 1. Umjesite prhko tijesto pa ga podjelite u dva dijela. Jedan dio razvaljajte i stavite u protvan 20x30 a drugi dio u frižider. 2. Za nadjev istucite
snijeg sa šećerom. Posebno pomješajte vrhnje, jogurt i brašno pa dodajte u snijeg i lagano žlicom promješajte. Ulijte na prvu koru pa stavite voće koje malo utisnite u nadjev. 3. Ostatak tijesta naribajte na ribež pa stavite peći na 170 stupnjeva dok ne dobije boju coolinarika.com
Meka karamel glazura za 30 minuta!
Meka glazura pogodna za ukršavanje kolača tipa rozen, mađarice, medene pite ili za prelivanje torti, a može poslužiti i kao punjenje za korpice od p…Saznaj više
LEDENE KOCKE.
Jednostavna varijanta, sa grizom, bez pečenja kore!
Lagani i osvježavajući kolač bez margarina i bez pečenja. Kad je hladan okusa je kao sladoled…
…Saznaj više
NARANČA PITA
Recept sam dobila od jedne divne žene koja taj kolač redovito nosi kao poklon mojoj sestri. Ima tome sigurno sedam-osam godina, a otada je ovaj ko…Saznaj više
VANILLLA CHERRY KOCKE. BEZ MARGARINA!
Ove sočne kocke će vam osvežiti pamćenje. . Ono što ga izdvaja od ostalih jeste odsustvo margarina i jaja u filovima. Kora je takođe pravljena bez m…Saznaj više