Voćna pita sa grizom i bijelom čokoladom.
Sastojci
Prhko tijesto:
350 grama brašna
200 grama maslaca ili margarina
100 grama šećera u prahu
5 žumanjaka
2 žlice kakaa
2 čajne žličice Praška za pecivo Docela
Beze:
5 bjelanjaka
prstohvat soli
200 grama šećera
120 grama Pšenične krupice Podravka
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
300 grama kiselog vrhnja
Krema:
200 grama bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
voće po želji (ja sam stavila nektarine i kruške)
Priprema
1.
Zamjesite prhko tijesto pa ga razvaljajte u veličinu kalupu otprilike 20x35.
2.
Za beze preljev izmiksajte bjelanjke sa soli, postepeno dodavajte šećer i na kraju lagano žlicom umješajte prašak za puding, griz i vrhnje.
Stavite nadjev
preko prhkog tijesta, voće izrežite na šnjitice i ubodite u nadjev.
3.
Nadjev lagano razmažite po kolaču da prekrijte voće. Pecite na 170 stupnjeva oko 50 min.
4.
Na ohlađeni kolač stavite kremu koju ste napravili tako da ste zagrijali šlag pa u njemu rastopili čokoladu. Stavite u frižider ili zamrzivač da se dobro ohladi, pa onda izmiksajte u kremu i premažite kolač.
coolinarika.com
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela
300 grama kiselog vrhnja
Krema:
200 grama bijele čokolade
200 ml vrhnja za šlag
voće po želji (ja sam stavila nektarine i kruške)
Priprema
1.
Zamjesite prhko tijesto pa ga razvaljajte u veličinu kalupu otprilike 20x35.
2.
Za beze preljev izmiksajte bjelanjke sa soli, postepeno dodavajte šećer i na kraju lagano žlicom umješajte prašak za puding, griz i vrhnje.
Stavite nadjev
preko prhkog tijesta, voće izrežite na šnjitice i ubodite u nadjev.
3.
Nadjev lagano razmažite po kolaču da prekrijte voće. Pecite na 170 stupnjeva oko 50 min.
4.
Na ohlađeni kolač stavite kremu koju ste napravili tako da ste zagrijali šlag pa u njemu rastopili čokoladu. Stavite u frižider ili zamrzivač da se dobro ohladi, pa onda izmiksajte u kremu i premažite kolač.
coolinarika.com