BIJELI SEMIFREDDO!


(MIJENJAJTE MU VOĆE SUGLADNO SEZONI, UŽIVAT ĆETE SVAKI PUT).

Bijela čokolada, vrhnje, maline s dodatkom vanilije pripremljene kao semifreddo daju vrhunski kulinarski užitak.

5 žumanjaka
100 g šećera
300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja




1 žličica ekstrakta vanilije
250 g malina

Za ukrašavanje:
svježe maline


Priprema
1.
Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
2.
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
3.
Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
4.
Kalup (30x10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač 



na barem 3-4 sata.

Posluživanje
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.
Savjet
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.
coolinarika.com