SASTOJCI tijesto oko 500 gr brašna 1 vrećica instant kvasca prstohvat soli
50 gr šećera 1 jaje 250 ml tople vode 70 ml ulja
nadjev 100 gr putera 150 gr šećera
po ukusu cimeta 3 jabuke po ukusu sjeckanih oraha
preliv 100 gr šećera u prahu 1 vanilin šećer 1 kašika otopljenog putera 3 kašike mlijeka
PRIRPEMA Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto,pa ostaviti na toplom oko 40 minuta.Otopiti puter.
Tijesto na pobrašnjenoj podlozi razvaljati, pa premazati polovinom otopljenog putera. Zatim posuti cimetom, šećerom, pa preko naribati oguljene jabuke.
Preko jabuka posuti sjeckane orahe (može i bez oraha), pa zarolati. Zarolano tijesto rezati na parčad,željene debljine. Pleh premazati puterom, pa redati “rolatiće”.
Prekriti i ostaviti na toplom
još nekih pola sata. Posuti ostatkom otopljenog putera, pa peći na 180 C oko 25 minuta.
Sjediniti prah šećer, mlijeko, vanilin šećer i otopljeni puter u glatku smjesu. Preliti preliv preko vrućih rolnica.
CIMET ROLNICE
mirisne…mekane…sa jabukama i orasima!SASTOJCItijestooko 500 gr brašna1 vrećica instant kvascaprstohvat soli50 gr šećera1 jaje250 ml tople vode70 ml …Saznaj više
ROLNICE SA EUROKREMOM I ORASIMA!
Poenta ovih rolnica je da odjednom razvijete svo testo, celo namažete, pospete orasima, isečete na kvadrate (tačnije…pravougaonike) i rolate.SASTOJC…Saznaj više
BRZE KROFNE
Jednostavne, brze, odlicne i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene, sladje ih pojedu a i mi odrasli.
Sastojci2 jaja5 kasika secera250 m…Saznaj više
KROFNE KOJE SIGURNO USPIJAVAJU.
KAO IZ PEKARE SU. Krofne iz rerne.
Sastojci600gr namjenskog brasna za dizana tijesta150gr secera5 kom jaja120ml mlijeka150gr istopljenog mas…Saznaj više
NEŽNE KIFLICE SA UKUSOM VANILE
Pekla sam ih sinoć i još uvek mi kuća miriše na vanilu.... Divne su, ukusne, mirisne...mmmmm.... :DSastojci:3 kesice Pudinga vanilin Dolcela450g br…Saznaj više
KROFNE (KOJE SIGURNO USPIJEVAJU)
Glavni sastojak kod dizanih tijesta je strpljenje. Tijestu treba vrijeme da naraste, pa poslije opet da se odmori. Slijedite ovaj recept i napravit …Saznaj više