Jednostavne, brze, odlicne i brzo nestanu ako ih manje pravite za svoje malene, sladje ih pojedu a i mi odrasli. Sastojci 2 jaja 5 kasika secera 250 ml mljeka 1 prasak za pecivo 600 g brasna 6 velikih kasika jogurta ulje za przenje kristal secer za uvaljati
Priprema 1. Mikserom izmiksati jaja sa secerom, pa im dodati mljeko sve miksajuci na srednjoj brzini, pa polako dodati brasno pomjesano sa praskom za pecivo,ali ne
kikserom vise raditi,mjesati sa drvenom kuhacom i na samom kraju jogurt. Izruciti tjesto na pobrasnjenu povrsinu,oko 50-100 g brasna te izradjivati toliko da s etjesto prestane ljepiti. Neka vas ne brine sto je mekano,treba tako biti,jer da je tvrdje i krofne bi bile tvrde nakon pecenja. 2. Sad tjesto razviti,posipati po potrebi sa brasnom, razviti 1-1, 5 cm i vaditi manjom modlom krofne koje cete stavljati na salvetu, dok se sve tjesto ne utrosi. 3. Zagrijati u vecoj posudi ulje (moze i frituza). 4.
Prziti krofne dok ne porumene sa svih strana, ne dobiju finu braonkastu boju. 5. Opet ih stavljati na kuhinjsku
krpu, i pokriti dok se sve krofne ne isprze. 6. Gotove uvaljivati u kristal secer, ili po zelji. coolinarika.com
Savijača od šljiva
Sastojci8 listova gotovog tankog tijesta za savijače2 jabuke200 g Pekmeza od šljiva Podravka4 žlice mljevenih oraha100-150 g maslaca
(adsbygoogl…Saznaj više
KROFNE KOJE SIGURNO USPIJAVAJU.
KAO IZ PEKARE SU. Krofne iz rerne.
Sastojci600gr namjenskog brasna za dizana tijesta150gr secera5 kom jaja120ml mlijeka150gr istopljenog mas…Saznaj više
ROLNICE SA EUROKREMOM I ORASIMA!
Poenta ovih rolnica je da odjednom razvijete svo testo, celo namažete, pospete orasima, isečete na kvadrate (tačnije…pravougaonike) i rolate.SASTOJC…Saznaj više
CIMET ROLNICE
mirisne…mekane…sa jabukama i orasima!SASTOJCItijestooko 500 gr brašna1 vrećica instant kvascaprstohvat soli50 gr šećera1 jaje250 ml tople vode70 ml …Saznaj više
SALENJACI. NA MOJ NAČIN!
Salenjake na ovaj način sam naučila raditi od moje tetke koja je majstor za dizana tijesta, njeni su još ljepši od mojih.
Sastojcitijesto1 kg brašn…Saznaj više