Kolač od piškota i trešanja.


Sastojci
oko 50 dag trešanja
oko 20 piškota
25 dag mascarpone sira
15 dag šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela


1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
500 ml Slatko vrhnje Dolcela 5+
1 Šlagfix Dolcela

Priprema
1.
Kalup za kruh obložite pek papirom.Očistite i prepolovite trešnje na pola.Za kremu izmiksajte mascarpone i šećer u prahu.Dodajte vanilin šećer i bourbon vanilin šećer.Šlag izmiksajte sa šlagfixom pa dodajte kremi od sira i glatko izmješajte.
2.
Na dno kalupa pospite polovicu trešanja.Premažite sa polovicom kreme.Piškote umočite u mlijeko sa jedne strane pa ih položite na kremu.Ja sam stavila 4 u dva reda i još polovice na kraju(stavite onoliko koliko vam treba da se ispuni kalup.Premažite sa malo kreme,pa pospite preostalim trešnjama i preostalom kremom.Na vrh stavite još jedan red piškota.Prekrijte papirom da kolač bude umotan i stavite u frižider da se stisne.
3.
Kad se kolač ohladi i stisne,preokrenite ga naopačke na tacnu tako da trešnje budu sa gornje


strane..Skinite papir.Po želji možete kolač i ukrasiti iako nema potrebe jer je dekorativan i bez ikakvog ukrašavanja.
4.
Kolač dobro ohladite prije posluživanja.Odličan uz kavu ili kao osvježenje .

Posluživanje
Recept uz male izmjene je iz časopisa "Dobar tek".
coolinarika.com