Idealna hladilica za ove tople dane, ako volite trešnje, volećete i ovu limunadu.
Sastojci
400 g očišćenih trešanja
100 g meda
100 ml vode
2 limuna
1 -1.5 l mineralne gazirane vode
limun i trešnje za dekoraciju
led
Priprema
1.
Oprati i očistiti trešnje( po ukusu mogu i višnje ) i iseckati ih na sitnije komade. U manju šerpicu staviti 100 ml obične vode,limunovu koricu,dodati iseckane trešnje i pustiti da provri,kad provri, smanjiti temperaturu i kuvati još 5 do 8 minuta.
Procediti kroz cediljku i ostaviti da se potpuno ohladi.
2.
Pre nego što se potpunio ohladi, u mlaku tečnost sipati med i mešati dok se ne otopi. Sipati u bokal,
iscediti limunove, ( prvo probajte kad iscedite prvi limun, jer puno zavisi od slatkoće trešanja da li će vam biti potreban i drugi limun ), sipati hladnu gaziranu mineralnu vodu, dodati kriške limuna i trešnje,promešati i dodati kockice leda.
3.
Poslužiti hladno.
coolinarika.com