
Pravi naziv su Mrazovci, ali meni se više sviđa "Pečeni i kuhani"...saznat ćete zašto… Ovaj recept naših baka našao se u bilježnici moje mame u koju je prije udaje pisala recepte. Evo kako su naše bake od jednostavnih namirnica stvorile ukusne i jednostavne krušne kolačiće…
Sastojci
Tijesto
600 g brašna
200 g ulja 2 dcl mlijeka
20 g kvasca
1 vrećica limun šećer Dolcela
limunova korica
malo ruma
šećer za posipanje (krupniji)
Priprema
Staviti kvasac s malo mlijeka, šećera i brašna da se zapjeni.
Zamijesti tijesto od svih sastojaka.
Ne treba čekati da se tijesto digne već odmah razvaljati na debljinu oko 5 mm i modlicama izrezati oblike s rupama u sredini.
Peći na 200˚C oko 15 min.
Još tople nanizati na konac i potopiti u vruću vodu.
Odmah ih uvaljati u krupniji kristal šećer.
coolinarika.com