coolinarika.com
MJERE BEZ VAGE.
PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:
OSNOVNO TIJESTO ZA PITE. MLADIM DOMAĆICAMA ĆE BITI KORISNO! Klasicno tijesto za domacu pitu. cca 1 kg mekog bijelog brasnamalo soli1 kom jaje1/2 l tople vodePriprema:Neka vas ne brine vrijeme potrebno za pri… Saznaj više
DA BI VAM JAJA BILA SVAKI PUT PRFEKTO SKUHANA POSLUŽITE SE OVIM TRIKOM! Izgleda da sam ja cijeli zivot kuhala jaja na pogresan nacin... Neki sam dan ovo procitala na nekom blogu, pa evo da podijelim sa vama. Svaki… Saznaj više
SLASTIČARSKA KREMA. KAKO SE PRAVI SLASTIČARSKA KREMA. NAJBOLJA ZA SVE VRSTE TORTI I KOLAČA. Sastojci 500 ml mlijeka 1 mahuna vanilije 4 žumanjka (adsbygoogle = win… Saznaj više
MJERE BEZ VAGE. coolinarika.com… Saznaj više
POSTUPAK RAZVLAČENJA DOMAĆIH KORA ZA PITU. JEDNOSTAVNI TRIKOVI I SAVJETI ZA LIJEPE I UKUSNE PITE. Sastojci:Dole navedeni sastojci su za tri jufke, odnosno tri kore, što je dovoljno za ruč… Saznaj više
LISNATO TIJESTO – PO ŠKOLSKI. OVO BI SVAKA DOMAĆICA MORALA DA ZNA. Ovako sam ga ja učila u školi praviti i uvijek mi lijepo ispadne. Sastojci 1 kg mekog brašna 1 kg margarina … Saznaj više
KAKO OBLOŽITI KALUP ZA TORTU PAPIROM ZA PEČENJE Ako koristite papir koji je već podijeljen na listove, možete koristiti takav ucijelo i kasnije premjeriti poluprečnik (vidjećete niže u postupku) i… Saznaj više
KAKO SE PRAVI TIJESTO ZA PITE. (DETALJNO)! NEISKUSNIM KUHARICAMA ĆE BITI ITEKAKO KORISNO! Osnovno tijesto za pite. Sastojciotprilike 1 kg mekog bijelog brasnamalo soli1 kom jaje1/2 l tople… Saznaj više
PRELIV ZA PITE. DA BI VAM SVAKA PITA BILA KAO ONE IZ NAJBOLJI RESTORANA! Sami ćete se uveriti koja je ovo čarolija od preliva.Sastojci: 7 kašika brašna1 suvi kvasac2 šolje mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []… Saznaj više
USPIJEVA SVAKI PUT: TIJESTO KAO IZ RESTORANA! Da li vam se desilo da tijesto neće da naraste? Ili je baš kad ste imali goste vaša pogača u rerni ispucala. Štrudla je bila pečena odozgo, ali ne i… Saznaj više