SASTOJCI:
Za testo:
• 7 jaja
• 8 kašika šećera
• 4 kesice pudinga od maline ili jagode
• 1/2 kašičice praška za pecivo
Za fil:
• 500 ml mleka
• 2 kesice pudinga od vanile
• 250 gr putera
• 200 gr prah-šećera
• 1 vanilin šećer
Glazura
• 150 gr prah-šećera
• malo vode
• par kapi ekstrata maline ili jagode
• ili gotova glazura u prahu…
PRIPREMA:
Patišpanj:
1. Od belanaca umutiti čvrst sneg sa šećerom pa dodavati postepeno žumanca i kad se dobro umuti dodati prašak za puding pomešan sa praškom za pecivo.Četvrtasi dublji pleh(40×30 cm.)obložiti papirom za pečenje, pa sipati umućenu masu i ispeći patišpanj.
2. Pečeni patišpanj ohladiti i preseći na dva dela vertikalno.
Fil:
1. Puding od vanile skuvati u pola litre mleka i ostaviti da se ohladi.Puter penasto umutiti sa prah
šećerom pa sjediniti sa ohlađenim pudingom u krem.
glazura:
2. 150 gr.prah šećera pokvasiti sa malo vode i dodati nekoliko kapi ekstrata maline, da smesa ne bude ni previše gusta ni previše meka.
filovanje:
3. Staviti jednu koru, preko nje premazati fil i završiti drugom korom, sve preliti glazurom od šećera, pa seći na kocke.
coolinarika.com