
Za ljubitelje Snickers-a idealan desert...ostali neka ga preskoče. Osobito oni koji fanatično zbrajaju kalorije..
SASTOJCI
podloga
• 230 g integralnih keksa s kakaom
• 6 žlica javorovog sirupa
• 70 g margarina
• 1 žličica ekstarakta od vanilije
krema od kikiriki maslaca
• 200 ml vrhnja za šlag
• 1 žlica ekstrakta od vanilije
• 1 vanilin šećer
• 200 g šećera u prahu
• 200 g kikiriki maslaca s komadićima kikirikija (crunchy)
čokoladna krema
• 500 ml vrhnja za šlag
• 250 g čokolade za kuhanje
• 10 žlica gorkog kakaa
• 1 žlica ekstrakta od vanilije
za posipanje
• 50 g sjeckanih prženih badema
PRIPREMA
U multipraktiku usitnite i izmješajte sastojke za podlogu.
Obruč od kalupa za torte položite na pladanj i utisnite dobivenu glatku smjesu.
Na parnoj kupelji rastopite sastojke kreme od kikiriki maslaca i kad dobijete homogenu smjesu izlijte ju preko podloge. Stavite u hladnjak da se stisne.
Na parnoj kupelji rastopite sastojke za čokoladnu kremu.
Dobit ćete relativno rijetku smjesu.
Pustite ju da se djelomično ohladi i počne zgušnjavati prije nego ju izlijete preko kreme od kikirikija.
Pospite sjeckanim prženim bademima i ostavite preko noći u hladnjaku.
coolinarika.com