Mislim da naslov sve govori, nema stajanja kad te ovo krene… jednom rječju, savršeno, a jednostavno, samo slažete jedno na drugo… Recept potiče od jedne moje prijateljice, no toliko je izmjenjen da više nije sličan, osim u osnovi i izgledu.
SASTOJCI
tijesto
• 6 kom bjelanjaka-snijeg
• 6 kom žutanjaka
• 15 dag šećera
• 14 dag oraha
• 5 dag keksa
I krema
• 1 l mlijeka
• 4 žlice šećera
• 1 vrećica vanilin šećera
• 2 vrećice pudinga od vanilije
• 10 dag maslaca
• 2 većice želatine, bijele
• 1 konzerva marelica
• 8 žlica mljevenih keksa
II krema
• 6 kom jaja
• 15 dag šećera
• 1 vrećica vanilin šećera
• 20 dag tamne čokolade
• 10 dag maslaca
• 1/2 l slatkog vrhnja
• 2 vrećice bijele želatine
glazura
• 20 dag tamne čokolade + par žilca šećera
• 8 žlica ulja
PRIPREMA
Tijesto izmiksajte i pecite u dubljem namašćenom plehu na 180 °C oko 10 -15 minuta. Poškropite sa malo mlijeka i ostavite da se hladi.
Za I kremu
pripremite tako da skuhate puding u mlijeku sa šećerom i vanilin šećerom- prema uputi na vrećici,
dodajte mu maslac, dok je još vruć.Kad se krema malo prohladi, dodajte mu nasjeckano voće, mljeveni keks i pripremljenu želatinu. Kremu izručite na biskvit i ostavite u hladnjak da se stegne.
Za II kremu
tucite na pari jaja sa šećerom i kad se počelo zgušnjavati, dodajte im natrganu čokoladu, te mutite dok se sve lijepo nije otopilo. Ostavite da se krema ohladi, a pripremite tučeno slatko vrhnje i želatinu. Također kad se ohladi dodajte joj margarin, pa tučeno vrhnje, pa želatinu. Sad i ovu kremu izručite na onu prijašnju kremu i poravnajte.
Za glazuru
otopite, pa je prelijte preko kolača koji ste složili redom – biskvit, I krema, II krema, glazura.
Kolač ostaje u plehu u kojem se pekao. Veličina pleha je 40×30.
coolinarika.com